Všichni se jí posmívali, že je ošklivá! Vyrostla z ní sexbomba, které nakonec muži z celého světa klečí u nohou

 Celebrity 
24. září 2015 16:32 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
V loňském roce zářila Lorenová na festivalu v Cannes Shutterstock
Přestože se narodila do nuzných poměrů, podmanila si celý svět! Je to neuvěřitelné, ale Sophia Lorenová dnes slaví dnes 81. narozeniny.

Během svého života se stala jednou z nejuznávanějších a nejrespektovanějších hereček světa. Sama Lorenová se nikdy netajila tím, že jako malá si připadala příliš ošklivá. Jenže, z ošklivého káčátka se vyklubala nádherná labuť a posměváčkové ostrouhali. V roce 1949 byla Sophia zvolena v neapolské soutěži krásy jednou z dvanácti nejkrásnějších "princezen moře". Poté se zúčastnila se i Miss Itálie, kde získala titul Miss elegance.

A právě tady potkala svého osudového muže, ženatého producenta Carla Pontiho. O čtyřiadvacet let starší Ponti byl mladinkou Sophií okouzlen a pozval ji na kamerové zkoušky. Zaplatil jí herecké kurzy a přejmenoval ji na Sophii Loren. Netrvalo dlouho a producent se do smyslné herečky plné života bláznivě zamiloval. Jenže v prudérní Itálii byl takový poměr téměř neřešitelný problém.

Milenci odjeli do Mexika, kde se v září 1957 vzali. Po návratu do Itálie vyvolal sňatek ohromné pobouření a úřady ho neuznaly. Pontimu dokonce hrozilo vězení za mnohoženství. Nějaký čas pár pobýval ve Spojených státech a pak ve Francii, kde získali občanství. Konečně mohlo dojít k rozvodu a 9. dubna 1966 s Lorenová a Ponti vzali podruhé.

Prožili spolu krásné manželství a Lorenová byla manželovi oporou až do jeho smrti v roce 2007, kdy producent ve svých čtyřiadevadesátiletech zemřel.

Herečka je držitelkou dvou Oskarů. V roce 1960 získala prestižní sošku za svou roli v De Sicově filmu Horalka. V roce 1991 obdržela Oscara za celoživotní herecké dílo.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve