Kvůli svatbě si změnila i občanství! Legenda světové kinematografie a sen milionů mužů slaví kulaté narozeniny.

 Celebrity 
21. září 2014 13:08 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Muži po celém světě ji zbožňovali Česká televize
Pohádka o ošklivém káčátku, to je život Sophie Villani Scicolone, neboli Sophie Loren. 20.9. oslavila tato mega star svoje osmdesáté narozeniny! Během svého života se stala jednou z nejuznávanějších a nejrespektovanějších hereček světa. Sama Lorenová se nikdy netajila tím, že jako malá si připadala příliš ošklivá. Jenže, z káčátka se vyklubala nádherná labuť a za pár let se ze Sophie stal sexy symbol, po kterém toužily miliony mužů po celém světě.

V sedmnácti letech se seznámila s významným producentem a svým pozdějším manželem Carlem Pontim. Teprve ten ji zaplatil herecké kurzy a přejmenoval ji na Sophii Loren. Vzhledem k tomu, že producent byl ženatý a v Itálii byl rozvod nemyslitelný, přijmula herečka francouzské občanství, aby se mohli s Pontim vzít. První svatba v září 1957 byla anulována, podruhé se pár vzal 9. dubna 1966. Prožili spolu krásné manželství a Lorenová byla svému „objeviteli“ a manželovi oporou až do jeho smrti v roce 2007.

Herečka je držitelkou dvou Oskarů. V roce 1960 získala prestižní sošku za svou roli v De Sicově filmu Horalka. V roce 1991 obdržela Oscara za celoživotní herecké dílo. Jejím nejčastějším filmovým partnerem byl známý italský herec Marcello Mastroianni, a i když spolu vytvořili mnoho manželských a mileneckých rolí, ve skutečném životě byli pouze dobří přátelé.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod