Jiří Bartoška promluvil. Co říká na to, že jej kvůli těžké nemoci v seriálu nahradil jiný herec?

 Celebrity 
05. února 2015 05:30 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Alois Švehlík podporuje svého těžce nemocného kolegu a převzal za něj i seriálovou roli Prima TV
Těžce nemocný, rakovinou zkoušený, ale stále charismatický Jiří Bartoška (67) se pere se zhoubnou nemocí jako o závod. Pracovní nabídky sice odmítá, ale snaží se, aby zákeřnou nemoc porazil. Inspirací mu je i jeho herecký kolega Alois Švehlík (75), se kterým si doslova vyměnili role, jak v práci, tak i v životě!

Jeden nad rakovinou zvítězil, druhý s ní bojuje. Jeden odmítl hrát, druhý to přijal. Právě slavný Barťák musel kvůli nádorovému onemocnění lymfatických uzlin vzdát zásadní roli v televizním seriálu , Mattoni. Natočil prvních pár záběrů, ale pak musel natáčení utnout.

„Nádorové onemocnění bylo tak zásadní a první série chemoterapie nezabrala, takže musel skončit a roli odmítnout. Ani fyzicky by to nedal, což nás velmi mrzí. Roli naopak přijal pan Švehlík, který se ji zhostil velmi dobře,“ prozradil VIP Story.cz zdroj z ČT, která seriál natáčí a doplnil, že Švehlík drží kolegovi palce a velmi ho v léčbě podporuje.

Jiří Bartoška se kvůli chemoterapeutické léčbě nechal ostříhat dohola, aby ho padající vlasy netraumatizovaly. Podstupuje poměrně drastickou formu léčebných cyklů a ty mu nedovolují příliš být mimo nemocnici a domov. Je ale rád, že kolega Švehlík za něj zaskočil.

„Je to pravda a jsem rád, že tu roli získal právě on. Zaslouží si ji,“ nechal se Bartoška slyšet.

Alois Švehlík sám bojoval dvakrát s rakovinou štítné žlázy. Podstupoval především ozařování. Podstoupit musel vloni i operaci a na nějakou dobu ztratil téměř hlas. Proto i v seriálu Cesty domů chvíli chyběl a chvíli chraptěl. Nádor se vrátil, ale Švehlík nemoc porazil.

I Bartoškovi se údajně nemoc vrátila. Před lety měl prý bojovat s rakovinou prostaty. Nyní se objevila v lymfatických žlázách. To mohlo způsobit i jeho kouření. Jak známo, patří mezi siné kuřáky. Jaké jsou prognózy k uzdravení, není jasné. Bartoškův stav byl před zahájením léčby velmi vážný. Teď si prý nepřeje žádnou vysněnou roli, ale jen to, aby přežil!

Rád by, aby léčba zabrala a alespoň do léta se stav zásadněji zlepšil. Také proto, aby se mohl účastnit dalšího ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, jehož je prezidentem.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod