Bára Munzarová promluvila o zdravotním stavu maminky Hlaváčové a posledních hodinách tatínka Munzara

 Face To Face 
09. května 2022 17:52 / René Černý
  2
📷
7 fotografií v galerii
Herečka Bára Munzarová promluvila o svých milovaných rodičích i nových projektech Face To Face
Pochází ze známé herecké rodiny. Prošla divadlem, televizí i filmem a dnes dokonce hraje v novém muzikálu Lucie Bílé. Zároveň se spolu s pečovatelkami stará o vážně nemocnou maminku, legendární herečku Janu Hlaváčovou. Jak lze spojit hereckou práci s péčí o blízkého, jaké bylo odcházení tatínka Luďka Munzara a proč nesleduje českou televizní a filmovou tvorbu? I o tom v talk show Face To Face René Kekelyho herečka Bára Munzarová promluvila.

Přestože byla Bára Munzarová zvyklá celá léta hrát na velkých divadelních činoherních scénách, jako jsou třeba Vinohrady, teď vystupuje hlavně v muzikálech, Aktuálně u Lucie Bílé v muzikálu Láska je láska. 

"Do muzikálů mně vlastně vytáhl už v mém prvním angažmá v Divadle J. K. Tyla v Plzni herec, dramatik, režisér Antonín Procházka, můj kamarád. Nejprve to byl muzikál Hledám děvče na boogie woogie, a potom mi napsal roli Ády, sedla mi přímo na tělo, jejíž předlohou byl film s Adinou Mandlovou Holka nebo kluk. Takže jsem v roce 1998 měla dokonce nominaci na Cenu Thálie za muzikál," zavzpomínala v pořadu Face To Face Bára Munzarová.

V pražském Karlínském divadle před lety naskočila do muzikálu opět s Lucií Bílou Addams Family, což už bylo opět velké jeviště a ještě atraktivní projekt, který diváci znají hlavně jako film. Dnes si Bára pochvaluje spolupráci se Zlatou slavicí v jejím divadle v centru Prahy a obdivuje její profesionalitu, nasazení i kolegialitu. Obdivuje na Lucii Bílé také to, že nejenom, že se dostala na vrchol popularity, ale dlouho se na něm drží. Zvládla dokonce i všechnu starost o divadlo, které celé zrenovovala a do toho přišel covid. 

Bára Munzarová mimo jiné zavzpomínala i na dětství, které měla krásné. Nevnímala nikdy, že je dítětem známých rodičů, a že by bylo něčím výjimečné. Protože v tom vyrůstala, přišlo jí to běžné a navíc, brala práci Jany Hlaváčové a Luďka Munzara jako práci rodičů ostatních dětí. Jen se více potkávala s těmi, které jiní znali jen z obrazovky nebo filmového plátna. 

"My jsme nikdy nelpěli na nějakých úspěších, táta závodil, máma doma vařila. Takže já jsem nějak nevnímala, že jsou to nějaké velké herecké hvězdy nebo ikony, tehdy. To až teď mi to dochází," podotkla herečka Bára Munzarová.

Starostlivou péči a lásku začala jako dospělá svým rodičům vracet již před mnoha lety, kdy její tatínek Luděk Munzar opakovaně bojoval s rakovinou. Následně i dalšími zdravotními problémy, které se pak přenesly i na maminku Janu Hlaváčovou. Bára Munzarová se rozhodla, že se o milované rodiče postará doma v rodinné vile v Modřanech. Nebylo to jednoduché, zvláště u těžce nemocného tatínka, ale dnes je šťastná, že mu umožnila, aby odešel z tohoto světa mezi svými blízkými. 

"Udělala jsem všechno, co bylo v mých silách. Bylo toho hodně v mé režii, ačkoliv sestra, která žije mimo Prahu, mi také hodně pomohla. Ať žije paliativní péče instituce Cesty domů! My jsme u tatínka řešili hned tři zdravotní problémy. A když pak přijel koroner ve tři ráno, a pročítal všechny ty lékařské záznamy tři roky zpětně, tak prohlásil: Ten Munzar tady už dva a půl roku neměl co dělat, podle těch záznamů," prozradila Munzarová, která kromě toho popsala poslední chvíle svého otce, následné rozloučení. I to, co rodina říkala na legendární přeřeknutí redaktorky České televize v den pohřbu.

Bára Munzarová promluvila i o tajemném vzkazu, který Luděk Munzar zanechal rodině, o tom, jak na tom ve skutečnosti dnes je její maminka, herečka Jana Hlaváčová, i co samotnou Báru Munzarovou vedlo k tomu, aby se profesně zastavila a zamyslela se i nad svým zdravím. 

Zdroj: Face To Face.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47