Kam se mimozemská Kratochvílová hrabe na Lady Gaga. Nechala se na koncertu pozvracet ve jménu umění.

 Celebrity 
17. března 2014 04:08 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Takhle se boří zažité konvence nebo poutá pozornost? Foto: Twitter
U nás považujeme za vrchol extravagantního umění bytost z jiného světa Janu Kratochvílovou. Potápěčská maska a nebo tank upevněný na hlavě některým z nás mozky neberou, ale z jiné planety je ve skutečnosti spíše Lady Gaga.

Na talentovém festivalu SXSW v texaském Austinu se nechala během vystoupení pozvracet. S radostí se tohoto úkolu zhostila jiná šílená bytost, která si říká umělkyně. Londýnská výtvarnice Millie Brown proslula netradičními malbami. Pije různě barevné tekutiny a umění potom doslova zvrací na plátno. Následky jejího tvůrčího procesu jí očividně nedochází. Během koncertu se tím plátnem stala Gaga samotná.

Těžko říct, jestli to teď přitáhne větší pozornost na nechutnou scénu nebo na její album, které se nakonec neprodává tak, jak by si představovala. Naopak byla nařčena, že veřejně podporuje poruchu příjmu potravy – bulimii. Millie a Gaga se teď brání tím, že se pouze snaží zpochybnit stávající kosmetické konvence. „Je rozdíl mezi tím, když použiju svoje tělo k vytvoření něčeho krásného (tím myslí vyblinkat se na plátno), vyjádřit sám sebe a cítit se silný a nebo se trestat v souladu se standarty společnosti,” řekla na obranu umělkyně Millie.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47