Lady Gaga opět na scéně. Na veřejnost pronikla informace, že by se zpěvačka měla objevit v právě natáčeném pokračování Jokera

 Celebrity 
28. srpna 2022 08:06 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Lady Gaga ztvární další ikonickou filmovou postavu  Depositphotos
Populární zpěvačka, jež si svůj herecký debut odbyla už v roce 2015 prostřednictvím seriálu American Horror Story, se příští rok objeví v pokračování úspěšného filmového zpracování o zrození komiksového záporáka Jokera, jenž vtrhl do kin v roce 2019.

Americká zpěvačka vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta, která proslula svými někdy až těžko uvěřitelnými kostýmy a hlavně nezaměnitelným výrazným hlasem, se nikdy netajila svými hereckými ambicemi. Zároveň ale otevřeně přiznává, že na to, aby se stala herečkou, nebyla nikdy dostatečně krásná, a aby se jeden uchytil v Hollywoodu, tak buď musí být disponovat krásnou tváří nebo geniálním hereckým výkonem.

První větší šance

Lady Gaga svou pěveckou kariéru nastartovala už koncem roku 2008, kdy její skladba Just Dance atakovala přední příčky hitparád. V té době už pro prezentaci využívala divoké kostýmy a makeup, ale v počátcích kariéry se zatím jen hledala.

Pravděpodobně nejdivočejším módním počinem, kterým se i zapsala do povědomí lidí, kteří její hudbě moc nefandili, jsou bezesporu masové šaty, které oblékala na vyhlašování cen MTV Video Music Awards a od té doby směle pokračovala v krasojízdě.

Její videoklipy jsou známé pro svou až filmovou estetiku a vyznačují se i delší stopáží, než je u tradičních videoklipů obvyklé. Svými propracovanými hudebními videoklipy se možná celou dobu jen připravovala na budoucí hereckou kariéru, která se záhy začala rozjíždět.

První větší příležitost pro předvedení svého hereckého umu dostala v americkém seriálu American Horror Story, kde ztvárnila ústřední postavu páté série, krev sající hraběnku Elizabeth.

Za svou roli si vysloužila nominaci na cenu nejlepší herečku v televizním seriálu či filmu udělovanou asociací Golden Globe. Tu se jí také podařilo proměnit ve výhru a z předávacího ceremoniálu je dnes už kultovní video, kdy je oznámena výhra Lady Gaga a herec Leonardo DiCaprio vyprskne smíchy, a tak do něj zrovna procházející Lady Gaga strčí.

Větší ryba na obzoru

Po úspěchu v televizním seriálu si zpěvačka zopakovala svou roli v sérii šesté, kdy nicméně ztvárnila jinou postavu. I za toto ztvárnění byla nominovaná na stejnou cenu jako v případě páté série, avšak tuto nominaci už ve výhru nepřetavila. Avšak to ji zas až tak nemuselo trápit, protože tou dobou už se připravovala na svůj celovečerní debut v hlavní roli v pořadí již druhého remaku filmového zpracování příběhu Zrodila se hvězda.

Tohoto zpracováni se ujal americký herec Bradley Cooper a Lady Gaga dostala prostor ukázat, co se v ní skrývá. Snímek si vysloužil spoustu nominací na množství filmových cen, nicméně nejvíce nominací i cen vyhrál za ústřední píseň Shallow, kterou nazpívala Lady Gaga s už zmíněným Bradleym Cooperem.

Dalším zpěvaččiným filmovým počinem bylo ztvárnění další velké postavy manželky dědice módního domu Gucci, Patrizie Reggiani. Film mapuje události, které předcházely a následovaly zavraždění Maurizia Gucciho. Tento snímek je naprostý "must watch" pro všechny módní fanoušky.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Krasojízda pokračuje

V posledních dnech na veřejnost pronikla informace, že by se Lady Gaga měla objevit v právě natáčeném pokračování Jokera z roku 2019, kdy věčného rivala Batmana ztvárnil Joaquin Phoenix. Film by do kin měl vtrhnout na podzim 2024.

Toto zpracování známé komiksové postavy fanoušky překvapilo svým rozhodně nekomiksovým pojetím, kdy se děj soustředí na životní zádrhele, které vedly ke zrodu Jokera, a zaobírá se tak spíše temnými stránkami lidské psychiky.

Zpěvačka by se podle všech zpráv měla objevit v roli Harley Quinn, psychiatričky, která se ve věznici pro psychicky nemocné vězně stará právě o Jokera a bezhlavě se do něj zamiluje. Harley Quinn v pojetí Lady Gaga by měla být spíše vážná než komická jako v případě poslední představitelky této až legendární postavy Margot Robbie.

Dle dosavadní filmové kariéry má zpěvačka veškeré předpoklady, aby se této role ujala se ctí. Pokud se stejně jako já už pokračování nemůžete dočkat, doporučuji se znovu podívat na Jokera s fantastickým Joaquinem Phoenixem.

Autorský článek, další zdroje: Instagram

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve