Čeští diváci se mohou těšit na nový seriál: Hádek, Krobot, Stivínová, Šoposká. Tahle čtyřka rozšíří televizní krimi o odložené případy

 Seriály & Filmy 
18. září 2022 09:00 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Odložené případy v českém podání tu ještě nebyly Česká televize / volný zdroj
Čeští diváci kriminální seriály milují, jinak by jich na českých televizních kanálech nevznikalo takové množství. Velký úspěch mají seriály podle skutečných případů i ty, které ve své nejkomerčnější formě kopírují seriály americké produkce. Ale odložené případy tu ještě nebyly.

Příští rok se to ale změní. Kryštof Hádek, Miroslav Krobot, Zuzana Stivínová a Marika Šoposká se totiž představí v hlavních rolích kriminální série, která se zrovna začala natáčet. Jde o seriál s názvem OKTOPUS. Tématem budou odložené případy, jejichž promlčecí doba se rychle blíží.

"OKTOPUS bude trochu jiný seriál. Je totiž založený výhradně na odložených případech. Detektivové nevyšetřují aktuální vraždy. A to i mě baví, protože vynecháváme obvyklé prvotní výslechy všech podezřelých. Ty už kdysi proběhly a my se v příběhu jednotlivých dílů můžeme víc věnovat psychologii postav. Pro mě tedy něco nového,“ řekl nám režisér Jan Pachl.

Děj třináctidílného seriálu se tedy bude odehrávat v kulisách pražské kriminální policie, která má ve své struktuře speciální útvar OKTOPUS neboli Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S. Je to sice trochu krkolomný název, ale budiž. Stejně si diváci budou pamatovat jen zkratku OKTOPUS.

Tenhle speciální útvar, jak je asi z hereckého obsazení logické, vede Miroslav Krobot v roli kapitána Dítěte. Nutno dodat, že Krobot se na tuto roli hodí naprosto perfektně. Jeho kapitán Dítě se totiž nepere, nestřílí a vlastně ani nenosí pistoli. Nesnáší auta, jezdí vlakem nebo tramvají. Nikdy se za nikým nehoní, hodně toho nachodí pěšky. Prostě Krobot.

Samozřejmě, že kapitán Dítě především používá svůj mozek. Zajímavé ale je, že pro diváka staromódní kapitán je v soukromí velký bouřlivák. "A to se právě tak úplně neslučuje s jeho služebními povinnostmi a dodržováním všemožných předpisů. S tím má trochu problémy. Jinak je to analytický mozek, který se vždy při vyšetřování nějak uplatní,“ popsal nám svou roli Miroslav Krobot.

Jeho kolegyni kapitánku Fáberovou si zahraje Marika Šoposká. "Naše postavy jsou od sebe sice generačně vzdálené, ale v zásadě mají hodně společného. Oba jsou třeba v životě osamocení. A jestli se ptáte na profesní i osobní spolupráci s Mirkem, tak pro mě je naprosto vyhovující. Oba se potřebujeme hodně soustředit na svoje záběry, moc nemluvíme. Dokážeme spolu třeba mlčet dvě hodiny v autě a nepřipadá nám to vůbec divné,“ prozradila Marika.

Spolu s ní a Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou by se v hlavních rolích seriálu o odložených případech měli ještě podílet Kryštof Hádek a Zuzana Stivínová, ale detaily jejich postav nejsou ještě známé. Seriál se totiž začal točit teprve před několika týdny a natáčení má skončit až v únoru příštího roku.

Miroslav Krobot nebude do značné míry nováčkem v hlavní roli kriminálního seriálu, protože jich už řadu natočil. V roce 2019 měl ale jen menší roli v minisérii Živé terče, to jsou ty známé minisérie s Marií Výrovou. V Modrých stínech z roku 2016, což byla opět minisérie, jež navazovala na slavné Případy pro exorcistu, byl vedle Kláry Melíškové a Stanislava Majera mezi hlavními postavami. A nejinak tomu bylo u další úspěšné minisérie Pět mrtvých psů a samozřejmě u samotných Případů pro exorcistu z roku 2015.

To Marika Šoposká, kterou diváci znají především z Ordinace v růžové zahradě, tolik zkušeností s detektivkami nemá. Vlastně skoro žádné. Objevila se sice v několika dílech obou řad Cirkusu Bukowsky nebo v jednom díle Poldy, pak už má na svém kontě jen jednu epizodu minisérie Beze stopy s Ondřejem Vetchým. Pro Mariku tak role kapitánky Fáberové ve třináctidílné kriminálce bude opravdu velkou krimi rolí.

Autorský článek, další zdroj: Česká televize.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod