Maya Hawke září v kultovním seriálu Stranger Things. Mladá herečka má také velmi slavné rodiče

 Seriály & Filmy 
13. července 2022 07:18 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ve Stranger Things hraje Maya od třetí sezóny Depositphotos
Do kultovního seriálu Stranger Things naskočila ve třetí řadě a hned se stala hvězdou. Maya Hawke je mladá a nadějná herečka, která je ovšem na červeném koberci jako doma. Má totiž velmi slavné rodiče.

Třiadvacetiletá herečka je dcerou Umy Thurman a Ethana Hawkea. Rodiče má sice velmi slavné, ale manželství se jim vůbec nepovedlo. Brali se v roce 1998, od sebe šli o pět let později a v roce 2005 dokončili rozvod.

Na jejich dvě děti, tedy Mayu a Levona vztahy rodičů naštěstí negativní vliv neměly. Maya se ráda na veřejnosti ukazuje jak se svou matkou, slavnou například z filmu Kill Bill, tak i se svým otcem, který mimo jiné exceloval ve snímku Zloděj životů.

Možná si teď myslíte, jak to Maya měla jednoduché, když se chtěla stát herečkou. Ale neměla. Oba rodiče ji od této profese celou dobu odrazovali, jenomže neuspěli. "Snažili se mně ochránit před herectvím. Také nechtěli, aby mě museli ukazovat na červeném koberci nebo mi domlouvat malé role  v jejich filmech," zavzpomínala Maya pro The Guardian.

Ta si ale prošlapala vlastní cestu. Začínala v adaptaci BBC Malé ženy a v roce 2019 hrála členku Mansonovy rodiny Lindu Kasabian ve filmu Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood. Ve stejném roce debutovala v kultovní sérii Stranger Things. Díky tomu nakonec získala i respekt svých slavných rodičů.

Maya Hawke o své matce nedávno mluvila v The Tonight Show Jimmyho Fallona a začala mu vyprávět o matčině potratu, díky kterému nakonec může dnes být herečkou. "Moje máma napsala opravdu krásnou esej o svém potratu, který podstoupila, když byla opravdu mladá, a o tom, že kdyby ho nepodstoupila, nestala by se osobou, kterou se stala, a já bych neexistovala. Životy obou mých rodičů by se vyvíjely jinak, kdyby neměla přístup k bezpečné a legální zdravotní péči - základní zdravotní péči." Thurmanová publikovala esej o potratu, který měla jako teenager v září 2021 ve Washington Postu.

Maya je tedy zatím nejslavnějším potomkem Umy Thurman a Ethana Hawkea. Ten má se svou druhou ženou další dvě dcery Clementine a Indianu. Uma Thurman má od té doby poměrně turbulentní milostný život, především šlo o francouzského finančníka Arpada Bussona, se kterým se tak nějak pořád scházela a rozcházela. Nakonec mu porodila v roce 2012 dceru Lunu.

V roce 2020 jejich bitva o opatrovnictví tehdy osmileté Luny nakonec skončila mimosoudní dohodou a dcera zůstala se svou matkou. Busson ale Umu žaloval už v roce 2014 a žádal více času se svou dcerou. Tehdy se také tento nesourodý pár definitivně rozešel. Chodili spolu střídavě od roku 2007 a dokonce se dvakrát zasnoubili.

Autorský článek, další zdroj: Popsugar

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum