Strach z klaunů i syfilis. Co nevíte o filmech, kde hrál Johnny Depp

 Seriály & Filmy 
20. června 2022 08:35 / Michael Veselý
  1
📷
1 fotografie v galerii
Co nevíte o filmech a postavách Johnnyho Deppa? Depositphotos
Je toho zřejmě dost, co jste při sledování přehlédli nebo jste se nedoslechli. Za každým natáčením stojí skutečný příběh a mnoho detailů na pozadí, o kterých divák nemá ani ponětí, ať už jsou to skryté fobie, až příliš skutečné hororové prvky, pozadí postav nebo u pasu se pohupující hlava vlastní matky. Podívejme se společně, co všechno nevíte o filmech, ve kterých si Johnny Depp zahrál velké role.

Co nevíte o Pirátech z Karibiku

Johnny, který se v poslední době řeší v médiích hlavně kvůli svému soudnímu sporu, patří mezi herce, kteří si mohou dovolit improvizovat a jinak tomu nebylo ani při natáčení filmu Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže. V tomto díle se kapitán Jack Sparrow rozvášní a zanotuje si, aby se pochlubil „flaškou plnou hlíny“. Zmatené výrazy jeho posádky, které jako by se ptaly, co to proboha dělá, však nejsou nahrané, protože toto několikavteřinové hudební číslo nebylo součástí scénáře.

Herec je ve svých rolích rád kreativní a přidává do filmů detaily navíc, o které by byl jinak divák ochuzen. Pověstná je například rudá skvrna na čelisti kapitána Jacka Sparrowa. Ta se dokonce v průběhu série zvětšuje. Johnny Depp se totiž dohodl s maskéry, že jeho postava bude trpět syfilisem, který se projevuje právě touto formou. Podobně je to i s jizvou, kterou má na tváři. I v tomto případě šlo o dohodu s make-up teamem, že nemůže jít o obyčejnou jizvu.

Pokud jde o schopnosti práce s make-upem, musí se artistům, kteří pracovali s Jackem v Pirátech z Karibiku, složit hold. K tomu, aby zamaskovali Deppovo tetování, použili šmouhy z dřevěného uhlí a vhodně zvolené oblečení. Není přitom vůbec poznat, že by herec nějaké tetování kdy měl.

Během natáčení musel také nosit gumové klobouky. V zápalu svého hereckého umu totiž kožené klobouky v jednom kuse ztrácel, padaly mu přes palubu do hlubin vod, kde se už nedaly najít.

Kostymér se tak zhruba po deseti vyrobených kloboucích rozhodl, že je bude tvořit z gumy, aby je voda případně nadnesla a daly se znovu použít.

Některé detaily jsou lehce morbidní. Například od roku 2007, kdy vyšel film Piráti z Karibiku: Na konci světa, nosí Jack Sparrow u pasu uvázanou hlavu své matky.

Láska ke zvířatům a strach z klaunů

Jedním ze zajímavých faktů je, že ač slavný herec ztvárnil roli majitele obří čokoládovny, sám je na čokoládu alergický. A podobně je to i s jeho rolí kloboučníka. Ne, že by snad trpěl alergií na klobouky. Zvolený make-up postavy i vlasy však podezřele připomínají klauna, a jak se Depp přiznal, z těch má opravdovou fobii. Věří ale, že pokud se jimi obklopí, veškeré hrozby to zažene.

A od toho, co herec nemá rád, se přesuňme rovnou k položkám, které rád má. Tam zjevně spadají koně. Ve filmu Ospalá díra si zahrál roli konstábla, v té není zdaleka tak známý jako v jiných svých hereckých počinech. Během natáčení jezdil na koni, následně se rozhodl, že právě toto zvíře si adoptuje.

A u zvířat ještě chvilku zůstaneme. Ve filmu Karlík a továrna na čokoládu totiž vystupují živé veverky. Věřte, nebo ne, ale nejedná se o CGI postavy naprogramované počítačem. Natáčení snímku se zúčastnilo 40 vycvičených veverek, které seděly na stoličkách a louskaly oříšky, které pak házely na pásy.

Reklamy

Během filmů, ve kterých slavný herec získal roli, se samozřejmě objevovaly reklamy na nejrůznější známé značky. Apple měl v tomto jedinečné požadavky. Nikdy nedovolil, aby telefony jejich značky užívaly záporné postavy. Firma má pocit, že by to mohlo poškozovat jejich značku a lidé by si je pak spojovali se zločinem.

Hororové scény

Ve filmu Temné stíny hraje Johnny Depp upíra. Aby postava Barnabáše Collinse, kterou ztvárnil, působila více jako nemrtvý, nemrká. Každé mrknutí nebo pohyb očí byly digitálně odstraněny. Díky tomu působí postava o poznání děsivěji.

Kdo viděl film Noční můra v Elm Street, jistě si pamatuje nezapomenutelnou scénu, kde Johnnyho postava jménem Glen zemře a z jeho postele vystříkne obří množství krve na strop. Ve skutečnosti bylo efektu stříkající krve dosaženo rozléváním na podlahu. Obraz, který vidíme ve filmu, je ve skutečnosti vzhůru nohama. Při natáčení tekly hektolitry falešné krve ze stropu.

V Alence v říši divů je kloboučník šílený, protože kloboučníci pracovali s merkurem. To je kov, který může zabíjet neurony a způsobuje lidem chronickou intoxikaci. Ta se pak projevuje změnami chování a třesem. Může to také způsobit, že vám vypadnou zdravé zuby a začnete zvracet.

Johnny zvládne dokonce i střílet

Aby se připravil na svou roli tajného důstojníka Josepha D. Pistonea, ve filmu Donnie Brasco, Depp se sešel se skutečným Pistoneem v reálném životě, aby zjistil více o jeho příběhu a nastudoval si jeho způsoby. Absolvoval také lekce střelby od FBI, aby jeho výkon byl co nejpřesnější.

I v Pirátech z Karibiku se střílelo. V tomto případě byla na place několikrát použita skutečná zbraň. Šlo přesněji o dvě křesadlové pistole, jež Johnny využíval pouze ve scénách, kde se skutečně vystřelit muselo, jinak je nahrazovaly repliky. Zbraně pocházely z roku 1765.

Technika

Slavný herec přiznal, že během natáčení Alenky v říši divů skutečně nenáviděl scény, které musel odehrávat před green screenem. To dává smysl, protože si musel všechno okolí představit a vžít se do role, jako by se ocitl na úplně jiném místě. Pro mnoho herců je práce před plátnem demotivující a jednotvárná oproti scénám v terénu či vybavených interiérech. Jak se tedy ukázalo, natáčení nebylo pro Johnnyho Deppa v jeho rolích mnohokrát snadné, musel totiž vynaložit obrovské úsilí, aby se mu podařilo postavy dokonale ztvárnit.

Autorský článek. Další zdroje: Junior.rozhlas.cz, Filmozrouti.cz, Eightieskids.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008