Mumie se vrátí. Brandon Fraser a Michelle Yeoh to dají zase dohromady

 Seriály & Filmy 
13. února 2023 17:59 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Brendan Fraser tvrdí, že čtvrtá Mumie bude Depositphotos
Brandon Fraser i Michelle Yeoh jsou nominovaní na Oscara, a tak je v Hollywoodu rušno. Není totiž lepší chvíle, jak využít oscarového pozlátka, než teď. A tak se Fraser a Yeoh spolu mají objevit ve čtvrtém pokračování Mumie.

Brendan Fraser to sám potvrdil v podcastu Entertainment Weekly. On a Michelle Yeoh se už s mumiemi dobře znají, protože spolu hráli ve třetím filmu této úspěšné franšízy, tedy Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor z roku 2008.

Fraser je nominovaný na Oscara za hlavní roli v dramatu Velryba a Michelle zase za svůj výkon ve sci-fi filmu Všechno všude a najednou. Takže dát tyhle dva dohromady a udělat čtvrtou Mumii zní hollywoodským producentům logicky jako skvělý nápad.

Brendan Fraser se stal kladným akčním hrdinou, když si v roce 1999 zahrál ve filmu Mumie společně s Rachel Weisz. Film byl kasovním trhákem a dal vzniknout dalším pokračování, včetně Tomb Of The Dragon Emperor, ve kterém s Fraserem hrála právě Michelle Yeoh. Ta byla tou dobou hvězdou hongkongského filmového průmyslu a proslavila se také bondovkou Zítřek nikdy neumírá. Ve třetí Mumii hrála nesmrtelnou čarodějku, která se spojí s postavou Brendana Frasera, aby se společněa dávnému nebezpečnému válečníkovi. A co víc, Tomb Of The Dragon Emperor byl nejvýdělečnějším snímkem z celé série.

Jenomže v roce 2017 dostal před Fraserem přednost hvězdný Tom Cruise, jehož vlastní film Mumie ovšem vstoupil do historie jako obrovský propadák. Na vině bylo podle všeho až příliš hororové zpracování, které diváci zkrátka nepřijali. A dost možná nepřijali ani samotného Cruise v takové roli.

A to všechno hraje Fraserovi do karet, i když zatím u jeho jména žádný projekt čtvrté Mumie v oficiálních hollywoodských kanálech není. Fraser je ale znovu v kurzu, o čemž svědčí i fakt, že má momentálně rozpracované hned čtyři projekty. Patří mezi ně i snímek režiséra Martina Scorseseho s názvem Killers of the Flower Moon, který Fraser natáčí se svými hvězdnými kolegy Leonardem DiCapriem, Robertem De Nirem a Jessem Plemonsem.

Návrat filmové Mumie by si přála řada filmových fanoušků. A byl by to určitě další kasovní úspěch. První Mumie vydělala jen v kinech 416 milionů dolarů, druhý snímek Mumie se vrací pak vydělal v kinech po celém světě 444 milionů dolarů, a jak už bylo zmíněno, třetí Mumie s Fraserem a Michelle Yeoh pak byla tou vůbec nejvýdělečnější.

Fraser by se logicky rád do k sérii vrátil i přes fakt, že během natáčení se málem uškrtil. Když natáčel scénu, v níž jeho postava Rick O’Connell měla být ve vězení oběšena, došlo k nehodě. Brendan Fraser to později popsal takto: „Byla tam šibenice pro oběšence a kolem krku jsem měl uvázaný konopný provaz. Kaskadér lano napnul a já si musel stoupnout na špičky u nohou, jenomže on ho napnul ještě víc a já se začal dusit a nakonec jsem upadl do bezvědomí.“ Tahle nehoda vyděsila všechny na place, včetně samotné Rachel Weisz, která celou historku, která se zdá až neuvěřitelná, potvrdila se slovy: „Přestal dýchat a museli ho resuscitovat.“

Autorský článek, další zdroj: Daily Mail

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008