Harrison Ford je nejstarším akčním hrdinou. V osmdesáti se vrací jako Indiana Jones

 Seriály & Filmy 
13. září 2022 14:34 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Harrison Ford se dočkal a v osmdesáti je znovu Indiana Jonesem Depositphotos
Harrison Ford letos v létě oslavil rovnou osmdesátku a ještě předtím stihl natočit pátého Indiana Jonese. Je tak bezesporu nejstarším akčním hrdinou. A zlé jazyky si neberou servítky, když tvrdí, že producenti se teď musí strachovat, aby Ford vůbec vydržel do premiéry filmu, která má být až na konci června příštího roku.

Pátý Indiana Jones, o kterém se toho stále moc neví, přestože je bezpečně už všechno natočeno, zatím nemá ani název, a dokonce není veřejnosti známá ani zápletka. Kromě vysokého věku hlavního akčního hrdiny se fanoušci také ptají, co to bude za film, když ho nerežíruje Steven Spielberg.

Takže otázek je mnoho, každopádně Indiana Jones byl dotočen už letos v zimě, a to pod taktovkou režiséra Jamese Mangolda. Kromě Harrisona Forda si v pětce Indiana Jonese zahrají herci Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Toby Jones, Antonio Banderas, Thomas Kretschmann a Shaunette Renée Wilson.

Snímek se natáčel na různých místech po celé Velké Británii, od hradu Bamburgh po železnici North Yorkshire Moors Railway, až po Glasgow Glencoe, ve Skotsku, než se přestěhoval na Sicílii a do Maroka. Ani z těchto lokací tedy zrovna nelze odhadovat, na jaké archeologické dobrodružství se tentokrát se svým kloboukem Harrison Ford vydá.

Pro Forda je ale zřejmě Indiana Jones velkou srdeční záležitostí. Krátký trailer k filmu, který ovšem není oficiální, a tak si ho zatím nelze nikde pustit, představil Harrison Ford osobně na filmovém Disney D23 Expu a očití svědkové tvrdí, že když o filmu mluvil s fanoušky, měl slzy v očích.

Nicméně Ford asi na filmovém Expu nikoho nepřekvapil, když řekl, že tento film může být jeho úplně posledním. "Děkuji, že jste z těchto filmů udělali tak neuvěřitelný zážitek pro nás všechny. Jsem velmi hrdý, že mohu říci, že tento je fantastický. Filmy s Indiana Jonesem jsou o fantazii a tajemství, ale jsou také o srdci... Máme opravdu skvělý příběh, který můžeme vyprávět stejně jako film, který vás nakopne," řekl Ford.

Ford taky ve své řeči naznačil, že kvůli roli musel shodit pár kilo a v žertu řekl, že to je jeden z důvodů, proč jde možná o jeho poslední roli. Ale to samozřejmě nemusí být vůbec pravda, protože třeba Fordovu kolegovi Clintu Eastwoodovi je už dvaadevadesát a stále se svého oblíbeného filmování nevzdal.

Pravdou je, že byť má Ford na akčního hrdinu už určitě moc vysoký věk, na pátého Indiana Jonese se pořádně načekal. Vypadá to opravdu neuvěřitelně, ale od posledního Indiana Jonese a Království křišťálové lebky už uplynulo dlouhých čtrnáct let. A také není tajemstvím, že pátý Indiana Jones měl mnohaleté zpoždění, velmi pravděpodobně kvůli scénáři, na kterém se dlouho pracovalo, aby byl opravdu dokonalý.

Steven Spielberg se tentokrát u Indiana Jonese objevuje pouze jako producent a film samozřejmě produkuje společnost George Lucase. A aby toho nebylo málo, jako autor filmové hudby nechybí u pátého Indiana Jonese ani slavný komponista John Williams, kterému je už devadesát let.

Ford každopádně už v posledních letech točí jen málo, ale na Indyho si zkrátka počkal. Sám o tom vlastně mluvil už před lety, když řekl, že chce ještě jednou být Indiana Jonesem za každou cenu. Za poslední tři roky natočil jen miniaturní roličku v posledních Star Wars: The Rise of Skywalker a snímek The Call of the Wind, který se ale vůbec nepovedl a v kinech filmovému studiu podle odhadů prodělal až 100 milionů dolarů.

Autorský článek, další zdroj: Hello

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008