Strach o zdraví Jiřího Krampola je na místě, ale zavřený doma být nechce. Promluvil o svatbě Vémoly i své zesnulé manželce

 Face To Face 
03. srpna 2022 07:27 / René Černý
  2
📷
9 fotografií v galerii
Jiří Krampol oslavil 84. narozeniny a i když zdravotně na tom není ideálně, doma být nechce Face To Face
Nedávno oslavil 84. narozeniny a pořád vypadá skvěle. Nicméně dobře ví, že zdravotně by se měl šetřit. Před nějakou dobou prodělal těžký zápal plic a byl mnoho týdnů v nemocnici. Jak sám říká, šlo mu doslova o život. Dnes je na tom zdravotně lépe, ale i podle kolegů a přátel by se měl šetřit. To ale Jiří Krampol příliš nedělá. Než aby seděl nebo ležel doma, je raději mezi lidmi.

Ostatně i proto si užíval nedávnou veselici MMA bojovníka Karlose Vémoly a jeho ženy Lely, kteří se vzali oficiálně už před tím, ale tvrdili, že "tohle je svatba" a oddá je právě Krampol. Ten však ze své pozice nemůže nikoho oddávat. Není zastupitel, radní, starosta ani nedostal zvláštní pověření.

"Je to jen show pro lidi, já opravdu oddávat nemůžu," potvrdil hned v den svatby Vémoly sám herec. Zatímco mnozí novináři dychtivě psali, že Jiří Krampol slavný pár oddá, on sám se tomu smál. "Je to blbost, je to jen jako, je to taková moje role. Ale bylo to bezvadný a Karlos je kamarád, tak jsem to rád pro něj udělal," svěřil se inStory.cz Jiří Krampol, na jehož hlase je znát, že není úplně zdravotně v pořádku.

"Někde jsem prostydl a už mě týdny drží dávivý kašel a mám hlas úplně jinak posazený. Měl bych se víc šetřit, ale já neumím jen tak sedět nebo ležet doma," přiznal bard českého filmu, televize, divadla i dabingu. 

"Neměl bych moc na sluníčko, neměl bych pít nic ledovýho, neměl bych se unavovat. Ale to mám dřepět na zadku doma?" říká Jiří Krampol. 

Strach o něj mají jeho kolegové i spolupracovníci, včetně manažera Miloše Schmiedbergera. "Jirka si moc říct a poradit nenechá, má svou hlavu. Ale on miluje společnost, lidi, ten šrumec. Je rád, když se něco děje. Je to neskutečně společenský tvor. Snad bude brzo v pořádku," prozradil jeho dlouholetý manažer a kamarád.

"Když jsme točili s Jirkou filmy, ať už Bastardy 4, kteří budou mít na podzim premiéru, nebo Stáří není pro sraby, tak jsem na něm obdivoval nejenom to, jak to ve svém věku všechno zvládne, ale taky to, že po tom všem má ještě chuť na humor. Pořád někoho bavil, něco vyprávěl, Jirka je borec," řekl režisér Tomáš Magnusek.

"Jirka Krampol je fenomén. Být vedle něj a trávit s ním čas je velká radost. On je takový bodrý, fajn člověk, s kterým se člověk nenudí a během natáčení dokumentu o něm jsem se dozvěděla věci, o nichž jsem neměla ani tušení. On je studnice historek, moudrosti a má rád, když se lidi smějou a baví. On vážně neumí jen tak sedět a nic nedělat. To by nebyl Krampík," řekla s velkou úctou i produkční vznikajícího dokumentu Život je sranda Veronika Kuželková. 

Dalším zdravotním neduhem je ale Krampolova chůze. Má řadu let problémy s vazy v koleni a artrózu, přičemž operaci se vyhýbá jako čert kříži. "Za žádnou cenu operaci ne. Dokud ještě lezu, tak ne. Mám prášky, injekce, mazání. Fakt se tý narkózy bojím. Co když se jim na tom stole už neprobudím? Podívejte se na Pepíka Laufera, kterej je už dva roky v komatu. A to šel na banální zákrok a už se neprobral a jen leží a čeká se, co bude...," doplnil herec vzpomínku na svého kolegu a kamaráda. 

Jiří Krampol o práci nouzi nemá. Nabídky má na natáčení, zábavní jevištní pořady i další akce. Musí ale často volit, co pro něj zvládnutelné je a co už ne. Přeci jen věk nikdo nezastaví.

"Chuť a ta touha by tu byla, ale síly nejsou neomezený. Ale pořád mě to baví, chci dělat srandu. Proto se těším na podzim, na premiéru mého dokumentu Život je sranda, který mapuje můj život i práci," doplnil český Jean Paul Belmondo. Právě jeho hlasem slavný francouzský herec u nás v mnoha filmech mluvil. 

Co řekl o dabingu Belmonda, jak vzpomíná na svou zesnulou ženu Hanku a co si myslí o současné televizní a filmové tvorbě? I o tom Jiří Krampol nedávno promluvil v talk show Face to Face.

Autorský článek, další zdroj Face To Face.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod