Saskia Burešová exkluzivně promluvila o urážce Vojty Kotka. Kytici a omluvu od něj nepřijala a řekla taky proč

 Face To Face 
21. března 2022 16:05 / René Černý
  10
📷
7 fotografií v galerii
Saskia Burešová uvedla celou kauzu týkající se její osoby na pravou míru Face To Face
Je nejdéle sloužící tváří ve veřejnoprávní televizi. Bývala jednou z nejobdivovanějších žen u nás, protože bývala hlasatelkou. Kultivovaný projev, elegantní vzhled, vždy příjemná. A dívá se na nás co týden z obrazovky. Hostem talk show Face To Face René Kekelyho byla bývalá hlasatelka, dnes moderátorka Saskia Burešová, která mimo jiné poslední týdny plní titulní stránky webů i novin. 

Kauza, kterou rozpoutala nejspíš původně nevinně myšlená zkazka jistého kamaráda herce a moderátora Vojty Kotka ve známém televizním pořadu Máme rádi Česko, rozpoutala mediální smršť. Tak často a rychle nestačila Saskia Burešová zvedat telefony a odpovídat na zprávy, jako nyní. Média to navíc vzala po svém s pocitem, že se moderátor a herec omluvil, pozval ji do jiného pořadu a tím vše bude zapomenuto.

Jenomže, škoda lávky, všechno je jinak a bývalá hlasatelka a dnes moderátorka se rozhodla promluvit o tom, proč to neudělala.

„Volala mě jakási novinářka z bulvárního plátku a ptala se, zda vím, co o mně řekl pan Kotek. Já jsem jí odpověděla, že netuším, o čem hovoří a ona mi to zopakovala. Pan Kotek se měl vyjádřit v tom pořadu, že nějaký jeho kamarád měl tady přítele z Ameriky a že se dívali na můj pořad Kalendárium a že ten kamarád řekl: No vy jste tady o tolik vepředu, pokud jde o tu genderovou korektnost. Vám tady už moderují trans lidé,“ vysvětlila Saskia Burešová příhodu, která zahýbala mediálním prostorem.

Sama přiznává, že tomu zprvu nerozuměla a nechala si to zopakovat. Následně pochopila, kam "útok" mířil. Nejvíce jí ale zarazilo a naštvalo, že si TV Prima dala tuto „kauzu“ s titulkem, že „Kotek urazil Burešovou“ na své stránky jako promo upoutávku k pořadu Máme rádi Česko. Proto si moderátorka sama sehnala na Kotka telefonní číslo a zavolala mu, aby se ho zeptala, co to mělo znamenat.

„On mi řekl: Paní Burešová, prosím vás, já se vám omlouvám. To bylo vytržené z kontextu, to takhle vlastně vůbec nebylo. A řekl mi, že se mi hluboce omlouvá a že to nějak vyřídí. Za půl hodiny zavolal s tím, že vystřihnout tuhle věc z pořadu nejde, protože prý prošel schvalovacím procesem, ale že to vymyslel a řekl: Vy asi za tři dny, což máte dávno domluvené, přijdete jako VIP host do jiného pořadu Inkognito. Vymysleli jsme to tak, že já vám tam přinesu velikou kytku a já se vám tam omluvím. Tak jsem si říkala, no jestli jen takhle ulítnul, tak jsem si říkala, dobře, tak to nějak spláchneme, chtěla jsem být za dámu a chtěla jsem být nad tím,“ svěřila se Saskia Burešová v pořadu Face To Face.

Bylo jí divné i z profesního hlediska, že nelze tuhle věc vystřihnout, zvláště, když to při natáčení režisér slyší a neřekne, že je něco přes čáru. Něco, co se prostě nedělá mezi "kolegy". Kromě toho z toho vznikla obrovská kauza, která proletěla všemi tištěnými i elektronickými médii, zvláště bulvárními. I to by prý ale Burešová přešla a nechala to být a přistoupila na veřejnou omluvu. Ovšem stalo se něco, co s ní velmi zatřáslo a proč se nakonec rozhodla do dalšího pořadu nejít, kytici ani omluvu nepřijmout.

"Když jsem se pak na pořad Máme rádi Česko, který se teprve vysílal, podívala, pochopila jsem, proč tu jednu část nemohli vystříhnout. Jenže ono to gradovalo, když řekl: A tohle je moje družstvo, to je ´družstvo vlásenkářů Saskie Burešoé´. Pak se zapojili další a někdo tam řekl poznámku o nějakém bloggerovi, že to dělá už patnáct let. A Jakub Prachař se zapojil a pronesl: No jo, Burešová, ta je tam devadesát devět let…. A teď to takhle jede ta dehonestace… Rozumíte, já jsem trochu jiná generace, já nejsem jejich kamarád. Kdyby se tam kopali do zadku, ať si tam dělají, co chtějí, ale já je neznám, a to mně trošku nadzvedlo, takže jsem sepsala takovou dlouho SMS zprávu té produkční a napsala, že do nepřátelského, nekorektního prostředí nemohu přijít a samozřejmě se chci vyvarovat toho, aby ta kauza nebyla třeba zase využita třeba na další upoutávku a nebylo to dále bulvarizováno. A ještě jsem vzkázala Kotkovi, aby místo té kytice dal nějaké pěkné peníze na Ukrajinu.“

Co bylo dál, co na celou věc říká manžel Saskie Burešové, známý režisér Petr Obdržálek? Jak se jí s ním desítky let pracuje? Co říká na to, že je nejdéle sloužící tváří v televizním prostředí? Co ji baví a jak vzpomíná na doby slávy coby hlasatelka? O tom a o mnohém dalším se Saskia Burešová v talk show Face To Face taky rozpovídala.

Zdroj: Face To Face (Stream.cz).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít