Maminka Terezy Kostkové Carmen Mayerová promluvila o soužití i krizi s manželem

 Face To Face 
20. července 2022 07:38 / René Černý
  2
📷
7 fotografií v galerii
Carmen Mayerová promluvila o životě i profesi a o zlaté svatbě s Petrem Kostkou Face To Face
Se svým manželem hercem letos slaví Zlatou svatbu. Recept na šťastné manželství prý nemá, ale šťastná a spokojená dnes rozhodně je. A to díky své velké a skvělé rodině. S jednou ze svých dcer, herečkou a moderátorkou hraje na jevišti. Kromě profesních povinností funguje i jako milující babička. Hostem talk show Face To Face René Kekelyho byla herečka Carmen Mayerová.

Když se Carmen Mayerová s Petrem Kostkou před více než 50 lety poznali, rozhodně si neuměli představit, že by spolu byli delší dobu, natož, že by jednou oslavili stříbrnou, rubínovou nebo dokonce zlatou svatbu. Letos ji spolu slaví a jsou šťastní, že i přes těžké chvíle všechno ustáli. 

"Naše seznámení bylo zvláštní. My jsme byli tak šťastní a prožívali jsme tak krásné chvíle, že jsme si říkali: ať nám to vydrží ještě aspoň týden. Pak jsme říkali, kéž by nám to vydrželo aspoň měsíc, pak zase - do Vánoc. No a uběhlo padesát let," zamyslela se herečka.

Carmen Mayerová byla čerstvě rozvedená a měla dceru, její nastávající Petr Kostka byl rozvedený "vdovec", který měl dvě dcery. "Byli jsme takový oťukaní životem, i když na mé první manželství s Maxmilianem Hornyšem vzpomínám ráda a byli jsme s manželem celoživotní přátelé. Petr se napřed rozvedl a pak se stala ta tragédie, kdy jeho bývalá žena zemřela velmi mladá. Nějaká ta zkušenost byla, tak jsme možná byli opatrnější," prozradila Mayerová.

Ona sama si myslí, že je výhoda, když spolu žijí dva herci, mají si vždy o čem povídat. Jeden druhého mohou podpořit a vzájemně si i více rozumějí.

"Je to výhoda, protože my i v údobí, které jsme neměli tak šťastné, nebo bych řekla problematické, tak vždycky divadlo bylo to, co nás spojovalo. My jsme pak spolu seděli v autě, jeli jsme na zájezd a byla to dokonce inscenace Bílé noci, kde jsme hráli sami dva. A to bylo v údobí, kdy jsme se takzvaně znovu nacházeli, hledali, a to divadlo nám strašně moc pomohlo."

Co poradila Carmen Mayerová párům, které procházejí jistou krizí, co radí svým dětem? Proč musela na čas odejít z herecké profese a jak těžký byl návrat? A jak to vlastně kdysi bylo se seznámením s Petrem Kostkou, o němž si myslela, že ji původně přehlíží a nemá o ni zájem? I o tom a mnohém dalším Carmen Mayerová v talk show Face To Face otevřeně promluvila.

Autorský článek, Face To Face.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod