Karel Vágner otevřeně o úniku před smrtí, vztazích se Zagorovou, Pilarovou i svými dětmi

 Face To Face 
18. října 2021 15:29 / René Černý
  1
📷
9 fotografií v galerii
Karel Vágner promluvil o svých zážitcích i milovaných kolezích a přátelích z branže Face To Face
Vyučil se nástrojařem a kdyby neutrpěl vážný úraz, byl nejspíš vrcholovým sportovcem. V mládí dělal atletiku, ale taky začal hrát na kontrabas, a to ho přivedlo k hudbě. Dnes je za ním nejenom několik dětí, ale i množství hudebních dětí. Několikrát přežil svou smrt… Jaké na to má vzpomínky a z kolika vnoučat se dnes těší? I o tom v talk show René Kekelyho Face To Face promluvil hitmaker Karel Vágner.

Dětí má Karel Vágner celkem šest. Všechny se nějakým způsobem věnují oblasti showbyznysu. Každé z nich je ale úplně jiné. Díky tomu je hudebník a podnikatel také několikanásobným dědečkem. 

Kromě jeho nejstaršího syna Karla Vágnera ml. a dalších dětí se syn Jakub Vágner kromě hudby věnuje primárně rybařině. Dělá světové rybářské a cestopisné pořady, které jsou fascinující jak tím, jak jsou vytvořeny, tak i úlovky, kterými se Kuba může za mnoho let pochlubit. A přestože hrál už ve třetím ročníku státní konzervatoře Handelovy sonáty, tak dnes dělá úplně něco jiného. A tím, že šel za hlasem svého srdce, udělal i podle jeho otce velmi dobře. 

"Někteří lidé strašně rádi vytahují, jak člověk těm dětem pomáhá a že to smrdí protekcí. To jsou bláboly. Ti lidi by si měli uvědomit, že řezníkovi v krámě se motá mezi nohama kluk od malička, truhlářovi se motá taky od malička. A moje děti se ve studiu pletly mezi nohama Gottovi a Donutilovi, Zagorové a takový lidem, takže automaticky začaly pošilhávat po muzice a po kumštu," říká Karel Vágner. 

Hitmaker ve Face To Face kromě jiného zavzpomínal i na Karla Gotta, od jehož úmrtí nedávno uplynuly už neuvěřitelné dva roky. Vágner má dodnes pocit, že jsme jeho odchodem ztratili něco, co tu už nikdy, nebo minimálně hodně dlouho nebude. 

"Já jsem poznal, jaký je ten Karel úžasný člověk, jak je vnímavý. Když mi přišel pogratulovat k 75. narozeninám do Lucerny, už mu tehdy nebylo dobře. Řekl: "Já si pamatuju, Karle, když jsem k vám chodíval, tak vpravo v pracovně cvičil Kuba a bylo na něm vidět, jak ho ta basa strašně nebaví. Jak by byl rád na rybách. A vidíš, teď jsi šťastnej, že je nejlepší na světě."

"My jsme Karla Gotta poznali úplně jinak a byli jsme si hodně blízcí.. a já to říkám na plný pecky a říkám to všude, že jsem rád, že jsem v té době žil v branži v době Karla Gotta, protože po něm je strašná díra a dlouho bude. A já si myslím, že ze současné branže na něj nikdo mít dlouho nebude. I když jsou lidi šikovní, tak zkrátka - Gott byl Gott," podotkl Karel Vágner. 

Hitmaker, hudebník a podnikatel také promluvil o tom, že několikrát stál tváří v tvář smrti. Poprvé, kdy jako mladý učeň-nástrojař měl úraz. Pila mu chytila ruku a ošklivě poranila. Nebýt této události, stal by se vrcholovým sportovcem.

Podruhé se mu smrt jen tak tak vyhnula v roce 1968, téměř přesně na den, kdy do tehdejšího Československa vstoupila takzvaná spojenecká vojska. Autobus na zájezdě v Mongolsku, v němž hudebníci cestovali, se zřítil ze srázu. Karel a několik jeho kolegů přežili, ale byli i tací, kteří zahynuli. Potřetí mu život zachránila Hana Zagorová, a to sice nepřímo, ale zásadně. V roce 1973 ho přizvala ke spolupráci. Do té doby jezdil s kapelou Evy Pilarové. 

"Kluci letěli z Kuby a letadlo se zřítilo na letišti v Ruzyni. Z celé kapely přežil jen jeden muzikant. Eva s nimi tenkrát neletěla, zůstávala na Kubě o týden déle. Kdybych u Evy tehdy zůstal, už jsem tu dneska nemusel být," podotkl Karel Vágner.

Jaké vztahy má s Hanou Zagorovou dnes, proč si ho oblíbil Jiří Sovák a on jeho a proč k sobě měli tak blízko? A jak se chystá na příští rok, kdy má oslavit kulaté, osmdesátileté výročí? I o tom v pořadu Face To Face Karel Vágner promluvil. 

Zdroj: Face to Face

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod