Odbornice na spodní prádlo Helena Konarovská: Špatnou podprsenkou si ženy mohou ublížit, velký problém je se silikony

 Face To Face 
12. července 2021 08:24 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Odbornice na spodní prádlo i lidské duše Helena Konarovská Face To Face
Je nepřehlédnutelnou osobností a znalkyní spodního prádla, čemuž se věnuje přes 30 let. Svým zákaznicím říká cácoro, princezno a za úspěchem neváhá vlézt klidně do kabinky. A pokud si to dámy přejí, i do výstřihu. Říká, že většina žen neumí nosit spodní prádlo a některé si tím, že jejich prsa „neumí bydlet“, mohou i ublížit. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byla Helena Konarovská.

Umí prsa bydlet? O některých ženách říká, že jejich ňadra to umí. Mnohé však nevědí, jak na to. Čtyřicet let se u nás podle Heleny Konarovské neměly šanci ženy pořádně dozvědět, jakou podprsenku a vůbec spodní prádlo si mají pořídit. Nikdo jim to, až na výjimky, neuměl vysvětlit, což považuje za velkou chybu.

„Když jsem přijela poprvé na veletrh do Paříže a vešla jsem do Galeries Lafayette, což je nejslavnější a největší pařížský obchodní dům, byla jsem u vytržení. Zjistila jsem, že ve světě berou ženy prádlo daleko vážněji než u nás. Já byla ´socialisticky vybavená´, to znamená, hloupá, stydlivá, nevěřící si, neznala jsem ani střihy, velikosti, protože to člověk nevěděl, neměla jsem se to kde naučit. Ve světě to ale bylo jinak, tam prodavačky dokázaly zákaznicím skutečně poradit,“ vzpomíná Konarovská na své začátky, kdy se poprvé setkala s tím, jak se učit dobře nakupovat spodní prádlo.

„První rok jsem stála za pultem a učila jsem se to… Rozhodla jsem se, že to musím těm ženám umět vysvětlit a pomoct, proč a jak to nosit. A když já jsem začala podnikat, bylo mi 45 let. Takže jsem to zkusila bez jakéhokoli obchodního vzdělání a rozhodně jsem neznala značky,“ říká odbornice na spodní prádlo.

Když prý poprvé jela do té Paříže, řekli jí, že musí objednat zboží za dva miliony. To razantně odmítla. „Já měla holej zadek a čtyřicet tisíc. Takže jsem si řekla o vzorky, pak se to všechno proměnilo a dneska když tam přijedu, tak se otevírají dveře těch salónů, a oni řvou: pojďte sem, my chceme vás. A já jsem šťastná, že i s malým obchodem, s kterým jsem začala, jsem dokázala těm borcům ve Francii vysvětlit, že oni dělají špatně fitting, že tenhleten materiál určitě nechceme, ale za to nevděčím sobě, ale všem českým holkám a ženám, které se nechaly svléknout, osahat a řekly mi, jaké mají pocity…"

Helena Konarovská je bodrá, odvážná, rázná, ale i laskavá a vtipná. A neváhá za svými zákaznicemi vlézt i do kabiny. Pokud je to nutné, tak i do výstřihu. „Některé ženy jsou i vyděšené, někdy jako blázen, ale jinak to nejde. Pokud mám těm ženám pomoct, říct jim, co je špatně, co by mělo být jinak, musím být tak na blízko. Ony mi musejí důvěřovat a o tom to celé je,“ říká prodejkyně podprsenek, kalhotek, boxerek i dalšího spodního prádla.

Dnes už sama dokáže od dveří rozpoznat, kdo přichází, co asi bude chtít, nebo co je špatně. Snaží se zákazníkům nabídnout nejenom kvalitu, módní věci, ale i dát kus sebe, dobře poradit a jak sama přiznává, někdy jde i o psychologickou pomoc a rozbor osobnosti.

Špatně zvolenou podprsenkou, zvláště s kosticemi, si ženy mohou i ublížit. Velkým nebezpečím jsou pak dámy s prsními implantáty. Proč a jak to poznat? Jak správně si má spodní prádlo obléct muž a proč je největší věda pořídit si správně plavky? I na to Helena Konarovská odpovídala v talk show Face To Face.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve