Herečka Jitka Sedláčková promluvila upřímně o odchodu od Hrušínského, depresích z covidu, stárnutí i nové lásce

 Face To Face 
19. srpna 2021 12:35 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Jitka Sedláčková žije prý tady a teď a jediné, co si přeje, je být zdravá Face To Face
Letos oslavila kulatiny, přesto paradoxně vypadá a cítí se daleko mladší než třeba před osmi lety. Září v seriálu Polda, dostala novou šanci v divadle, jezdí s veleúspěšným představením, z něhož vznikl film, a kromě toho, že je zamilovaná, je také čerstvě babičkou. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byla herečka Jitka Sedláčková.

Poté, co přeskočila věk 55 plus, o čemž v nadsázce i ve svém představení, které hraje několik let velmi úspěšně s kolegyněmi Dášou Zázvůrkovou, Kairou Hrachovcovou a Vandou Hybnerovou, říká, že „padesát pět plus, to je pěknej hnus, bejvala jsem kus.“ Cítí se prý dobře. Daří se jí profesně i soukromě. Co víc si tedy ještě může Jitka Sedláčková přát?

"Já si nepřeju vůbec nic! Nemám nějaká přání. Jsem velmi svérázná a svá. Nepřeju si nic konkrétního, vždy, když si něco přeju, málokdy se to splní. Snažím se nemít očekávání, abych nebyla zklamaná. Musím říct, že se mi daří, i když ne vždycky to přináší slast, ale daří se mi žít v přítomném okamžiku, takže mně zajímá, co je dneska. Mně opravdu nic jiného nezajímá,“ říká Jitka Sedláčková.

Samozřejmě, že co se práce týče a například natáčení nebo představení v divadle, to plánovat musí, ale jak sama herečka přiznává, jinak neplánuje. A o svém věku tvrdí, že je to jen číslo v občance. O rčení 55 plus, to je pěknej hnus říká, že jde o nadsázku, humor, který se vštípil lidem do hlavy díky hře Můžem i s mužem.

„Nejvíc toužím po pocitu si říct: všechno je v pořádku. Ať se to týká rodiny, naší země, světa… A teď to bylo všechno tak dlouho v nepořádku, že k tomuto pocitu, který sdílím sama se sebou v tichu, protože ticho mi dělá úplně nejlíp, jsem ztratila takovou vnitřní jiskru. Jako by ve mně něco zhaslo, ale neznamená to, že jsem smutná, negativní, že jsem ztratila optimismus. A vlastně mám přání – já si prostě přeji být zdravá. A každý rozumný člověk ví, že když je zdravý, může dělat cokoli,“ podotkla Sedláčková.

V době koronavirové pandemie a lockdownu měla složité období. Trpěla pocity úzkosti, depresemi. Bála se na chatě vyjít za branku svého pozemku. Měla strach o sebe, své blízké, protože tak jako tisíce dalších nevěděla, co bude.

„Nechala jsem se zbláznit a myla jsem si dokonce ruce v Savu. Nebyla jsem pak schopna nakoupit ani v obchodě, kamarád mi pak vozil nákupy za branku… Naučila jsem se tím pádem nakupovat přes internet… Pak mě tyhle stavy postupně přešly. A co mi nejvíc pomohlo, byl běh. Nejprve jednou, a pak jsem běhala i třikrát denně. Za každého počasí, několikrát jsem upadla na ledu, ale bylo mi strašně dobře. Běhám, snažím se jíst málo, ale taky tomu umím urvat drápy,“ přiznává s humorem sobě vlastním Jitka Sedláčková.

Co prozradila o novém muži svého života, kde ho potkala, respektive jak dlouho se s ním zná, proč má o svůj nový vztah strach, na co se nejvíc těší? Proč odešla z divadla Jana Hrušínského a jakou neodolatelnou nabídku rázem dostala? Jak se jí točí seriál Polda a jaká je spoluráce s Davidem Matáskem? I na to Jitka Sedláčková ve Face To Face odpovídala.

 

Zdroj: Face To Face / Stream.cz 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47