Preissová promluvila o psychických problémech manžela: Proměnil se v něco úplně jiného, než byl. Změna ve vztahu nám prospěla

 Face To Face 
04. října 2021 08:25 / René Černý
  0
📷
9 fotografií v galerii
Herečka Martina Preissová promluvila o vztazích se slavným tchánem a tchyní Face To Face
Její jméno je divákům zcela jistě povědomé, stejně jako tvář. A ač pochází z kantorské rodiny, stala se herečkou a vdala se do slavné herecké rodiny. Je členkou Národního divadla a stále častěji ji můžeme vidět v televizi. Na vlastní kůži si taky vyzkoušela distanční výuku jak u svých dětí, tak u studentů na DAMU. I o tom v talk show René Kekelyho Face To Face promluvila herečka Martina Preissová.

Provdala se do slavné herecké rodiny Preissů – herečtí bardi Viktor a Jana Preissovi se stali jejím tchánem a tchyní a manželem jejich syn Martin. Mnozí by čekali, že bude mít obavy, jak ji přijmou. Martina však byla zamilovaná tak, že trochu zapomínala, z jak velmi známé rodiny její milý pochází.

„Až později mi to nějak začalo docházet a říkala jsem si, že ten film, na který jsem se dívala jako malá holka celá léta, a tu paní jsem tak milovala, tak s tou já tady teď sedím u stolu. Stejně tak jako pana Preisse, tak i paní Janu jsem vnímala jako obyčejné lidské bytosti, které se se mnou nějakým způsobem sbližují. A myslím, že to tak bylo správné,“ prozradila Martina Preissová.

Martina Preissová s Martinem svůj vztah ze začátku tajili a byli tak trochu za rebely. Oba v té době byli ještě v manželství. „My jsme hodně dlouho licitovali, až to samozřejmě prasklo, takže se z toho stal humbuk jak mediální, tak i mezilidský. Ne každý to dokázal tolerovat a ne každý se k tomu postaví tak, jak já dneska, když kolem mě běží taková informace. Říkám, že jim k tomu nesvítím, já tam nejsem, tak proč bych se k tomu nějakým způsobem odsudečně stavěla.“

Martina Preissová přiznala, že začátky vztahu s Martinem Preissem nebyly s ohledem na rodiny na obou stranách vůbec jednoduché. Dnes je ráda, že to nebylo ale jakýmsi rázným řezem, ale že věci šly pozvolna. „Jsem moc ráda, že postupně jak já s tchánem, tak i s tchýní jsme k sobě získali důvěru, a že to dnes funguje bez problémů,“ podotkla herečka.

Vyvrátila také domněnky, že by se rodina, když se sejde u společného oběda, bavila jen o práci. Že jsou všichni z hereckého oboru, na to prý nemá vliv. Ba naopak se často domluví, že se o tom ani bavit nechtějí a povídají si o dětech, cestování a běžných situacích, které potkávají každého bez rozdílu profese.

V případě klanu Preissových nastala také kuriózní situace. V angažmá Národního divadla jsou totiž řadu let dvě herečky stejného příjmení - ona a její tchyně Jana.

"Zažila jsem před lety situaci, kdy jsem přišla do správní budovy Národního divadla a dole na vrátnici jsem oznámila, že jdu nahoru do účtárny. Pan vrátný se mně zeptal na jméno. Když jsem řekla, že jsem Preissová, zarazil se a řekl, že tohle na něj tedy ještě nikdy nikdo nezkusil. Musela jsem dokazovat, že jsem opravdu další držitelkou toho jména,“ vzpomíná dnes s úsměvem.

Před několika lety si ona sama, ale i celá rodina Preissových, "užila" své s pozorností médií, především s bulvárem. Důvodem byly zdravotní, psychické problémy jak jejího dnes již tchána Viktora Preisse, tak především manžela Martina Preisse. Byly to věci, které mohou potkat a potkávají miliony lidí na světě, jen u veřejně známých osobností je na ně více vidět.

„Když bulvár útočil třeba na mně, mapříklad módní policie a podobně, tak jsem to neřešila a říkala jsem si, zítra do toho budou lidi balit třeba boty do botníku a je mi to jedno. Ale v momentě, když se to začalo dotýkat mých nejbližších, bylo to jiné. To je věc, s níž lze bojovat jen do jisté míry, soudně, což je samozřejmě strašná lopota. A pak je na člověku, jestli mu ta další ztráta energie za to stojí. Ale v té chvíli, kdy se to začalo dotýkat manžela, dětí nebo jeho dcery z prvního manželství, mně to začalo zraňovat,“ přiznala Preissová.

Od té chvíle si začala soukromí hodně hlídat. Uvědomuje si, že je pro své okolí komplikovaná, ale protože si s tím užila své, je prý více obezřetná. Je ale ráda, že boj o zdraví i vztah mezi ní a Martinem Preissem ustáli.

„Boj před námi je pořád, to onemocnění nezmizí jako chřipka, to tu s námi bude. Ale dá-li se to tak říct, my nějak průběžně vítězíme. Samozřejmě, že je to dennodenní práce, ani ne tak moje jako jeho. Pro mě je důležité, že náš vztah se proměnil, protože nemohl zůstat takový, jaký byl, protože to je velký zásah do vztahu dvou lidí. Myslím si, že ta změna nám prospěla, že jsme tu cestu urazili spolu, že jsme se neopustili.“

O tom, jak jako máma zvládla distanční výuku svých synů, jak to zvládala i jako vysokoškolská kantorka na DAMU, jaká je hodně medializovaná atmosféra na škole i v Národním divadle, ale třeba i o tom, proč nebyla na Lvech a proč o tom napsala knihu, promluvila Martina Preissová v talk show Face To Face.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve