Ján Jackuliak: Pozor, to je ten, co mlátí Danu Morávkovou

 Face To Face 
07. září 2021 09:36 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Ján Jackuliak prošel několika českými a velmi sledovanými seriály Face To Face
Přestože se zvláště v českých seriálech zapsal jako záporák - Karpíšek ve Vyprávěj nebo hokejista a násilník Martynčák v Ordinaci, ve skutečnosti je úplně jiný. Neživí ho jen televizní a filmová kamera, ale také divadlo. Proč prožíval rodinné drama se sestrou a co si myslí o napjaté situaci na Slovensku? I o tom v talk show René Kekelyho Face To Face promluvil herec Ján Jackuliak.

Charismatický slovenský herec je nyní součástí české divadelní scény. Ve Studiu Dva hraje s kolegy Peterem Pechou a Tomášem Novotným v představení Vše o mužích. Podle dosavadních reakcí diváků i na letní scéně se zdá, že jde o velmi povedené představení.

„Je to výborná tragikomedie o více mužích různých sociálních vrstev. Tak nějak se to tam střídá. Je to výborně napsané, má to tah na branku a je to dobrá herecká příležitost, protože tam vystřídám šest rolí,“ prozradil Ján Jackuliak.

Toho čeští diváci zaregistrovali poprvé více díky seriálu Vyprávěj. Hrál tam estébáka Karpíška, který nejprve lidem škodí, ale pak se přerodí v jakéhosi slušňáka a ve výsledku je z něj sympatický člověk.

„Byl to můj první velký projekt a já jsem se na place potkal s kolegy Skopalem, Štěpničkou, s pány herci a byla to pro mě obrovská škola. Tam jsem se hodně naučil a Vyprávěj byl projekt, který mě posunul do jiné sféry. Co se týče Ordinace, tak s Danou Morávkovou jsme se našli. A taky jsem se hodně učil. Ale moje role Martynčáka mně absolutně zapsala v českých dějinách seriálů. Protože kamkoli přijdu, tak říkají: To je ten, co mlátil Morávkovou,“ říká s lehkou ironií Ján Jackuliak.

Za roli hokejisty a násilníka je rád. Jak také řekl, původně měl velký strach a bál se natáčení násilnických scén v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nakonec ale zjistil, že zbytečně, protože sama jeho kolegyně se na to těšila a natáčení si užívala.

V mládí zažil obrovský boom slávy, a to doslova přes noc. Když se svou kapelou, kterou založil, prošel soutěží Faktor X. Pro Jacka, jak mu přátelé říkají, to bylo něco neuvěřitelného, i co se týká obrovských výdělků. Slovenský herec přiznal, že rozpad přišel po několika letech i právě proto, že to někteří neunesli a vzájemně si přestali rozumět.

To ale pro Jána nebyla nějaká zásadní tragédie. Ta přišla spíš až potom. I když vše začalo tím, že po nástupu jeho slavného období s ním přestala komunikovat starší sestra. Měla nejspíš pocit, že je jiný, že se změnil. Přesto, že se jí snažil vše vysvětlit, trvalo roky, než k sobě našli cestu. Když už to vypadalo, že sourozenecké vztahy jsou na dobré cestě, přišel obrovský šok.

Co přesně se stalo, proč se pak bál i o svou maminku, jak složitá a dramatická situace je podle jeho názoru na Slovensku, ať jde o kulturu nebo politiku, a co ho drží nad vodou? I na to v Face To Face Ján Jackuliak otevřeně promluvil.

Zdroj: Face To Face / Stream.cz 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47