Hvězda seriálu 1. mise Vojta Efler: Poprvé přiznal proč odešel z divadla on i další lidé, včetně Hany Gregorové

 Face To Face 
25. září 2021 13:09 / René Černý
  0
📷
9 fotografií v galerii
Herec Vojta Efler promluvil jak o svých eskapádách v divadle, tak i o odchodu z Ordinace Face To Face
Nejprve řadu let hrál sympatického kapitána Janáka v seriálu Ordinace, teď naopak nově v 1. misi doktora Vlacha, o němž říká, že je idiot. Se svou ženou Ivou Leckou řadu let moderují ranní show v rozhlasovém éteru a za sebou má i mnoho divadelních rolí. Co způsobilo jeho dva odchody z divadel, kde se prý zásadně změnily poměry? I o tom v talk show René Kekelyho Face To Face promluvil.

Nejprve řadu let charismatický slušňák kapitán Janák v Ordinaci a teď doktor a voják Vlach, který je prý idiot. „Anebo se o mně, jako o té roli, říká, že jsem kretén. Já si myslím, že každý kolektiv má černou ovci. Tak tentokrát to padlo na mě a já si to náramně užívám,“ prozradil Vojta Efler.

Deset let hrál v Ordinaci v růžové zahradě a přiznal, že byl oblíben. A když se odehrávala scéna, kdy se hledala malá Hanička manželů Suchých (Dana Morávková a Jan Čenský), tak dostával třeba i v obchodě od lidí dotazy, kdy a zda se malá dívenka najde. Tudíž si jej diváci ztotožnili tak, jak už to u některých rolí bývá.

„Kdežto teď, kdy se objevil doktor Vlach, tedy doktor, který stojí za facku, tak uvidíme. Moje žena Iva říká, že se mnou teď do krámu chodit nebude,“ podotkl herec a moderátor.

On sám přiznává, že ač hraje vojáka, na klasické vojně nebyl. Odsloužil si tehdy povinnou dobu na civilce. Šel do knihovny K. H. Máchy v Litoměřicích, kde strávil nezapomenutelný rok a půl, a přišel prý s tím, že "nepřítele učte k smrti".  

V souvislosti s rolí doktora Vlacha se nikým přímo neinspiroval, ale řekl si, že to bude dělat tak, jak se to líbí jemu, nebo jak mu řekne režisér. Potkali se tak na půl cesty a funguje to. O jeho návratu do Ordinace, tedy dnes už na konkurenční Novu, se prý zatím nemluví, nebo o tom prý neví.

„Když Ordinace skončila, byl jsem kontaktován, že bude seriál pokračovat, a kdyby pokračovala moje role, zda bych měl zájem. Tehdy jsem o 1. misi ještě nevěděl, řekl jsem, že ano, ale od té doby informace nemám, takže netuším, zda se kapitán Janák ještě vrátí…"

Vojtěch Efler promluvil i o své pražské misi v divadle. Při angažmá v Divadle Metro dostal před lety od kolegyně Jaroslavy Obermaierové informaci, že principálka tehdejšího Divadla Radka Brzobohatého Hana Gregorová hledá nového herce do svého divadla. Na radu kolegyně jí tedy zavolal, ona ho pozvala na schůzku a odcházel s dvěma rolemi. Velmi ho to potěšilo. Začal hrát a během tří let naskočil do pěti her a hrál hlavní role.

„Když byla paní Gregorová novou majitelkou divadla odejita, tak zhruba za půl roku se mi ozvala Alena Šebková, která se dala s Hanou Gregorovou dohromady s tím, že by chtěla udělat divadelní představení. V té době nebyla v divadle Radka Brzobohatého příliš práce, a když jsem se ptal, zda bude, dozvěděl jsem se jen, že nevědí. Tak jsem novou nabídku tehdy vzal, ale v divadle mi bylo řečeno, že si jako herec můžu dělat co chci, jenom ne s paní Gregorovou. Tak jsem byl odejit,“ prozradil Efler.

Odešel tedy do nového angažmá, nejprve do zájezdové společnosti, později do Strašnického divadla, které provozovala právě Alena Šebková a Hana Gregorová zde působila jako režisérka, herečka a „umělecká šéfová“.

„Tam jsme pokračovali, pokud pomineme ten poslední rok a půl, covid, lockdowny a podobně, až do června letošního roku. Jenže pak se po sedmiměsíční nucené pauze ze zdravotních důvodů paní Gregorová rozhodla, že už divadlo hrát nechce. Řekla nám to všem, nevím, proč se všude píše, že se s námi rozhádala. Nevím o nikom ze souboru, že by se s ním rozhádala a odešla. A pak se začaly dít velmi podivné věci…," prozradil Vojta Efler.

Jaké to byly věci, kdo všechno ze Strašnického divadla od Aleny Šebkové z velkých jmen ještě odešel, co následovalo pak? Proč a kam s manželkou Ivou Leckou odešli v rámci rádiového éteru, a co kromě hraní ještě dělá? I na to vše ve Face To Face Vojta Efler v rozhovoru odpověděl.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47