Legendární Jean Paul Belmondo slaví úctyhodné narozeniny. O jeho životní tragédii jste asi neměli tušení

 Celebrity 
09. dubna 2021 21:28 / René Černý
  1
📷
3 fotografie v galerii
Jean Paul Belmondo slaví úctyhodných 88 let Depositphotos
Jean Paul Belmondo je fenomén. České, ale i zahraniční televizní stanice stále reprízují filmy, ve kterých zářil. Právě nyní slaví úctyhodné 88. narozeniny. I když to není ten energický, charismatický seladon, dnes spíš unavený stařík, na rozdíl od svého kolegy a kamaráda Alaina Delona umřít prý ještě nechce. A to přesto, že byla doba, kdy pro něj život ztratil smysl.

Na svém kontě má přes 80 filmových rolí. V seriálech si příliš nezahrál a divadlo mu jako takové nikdy příliš k srdci nepřirostlo. Více se věnoval filmové práci. Byl dvakrát ženatý, měl čtyři děti a je už také pradědečkem. 

"Měl čtyři děti, nyní má tři. Se svojí první ženou Elodií Constantin se oženil 4. prosince 1953 a měli spolu dcery Florence a syna Paula. Ale také dceru Patricii. Ta zahynula velmi tragicky, v roce 1994 při požáru. Bylo jí 36 let. Tato ztráta Bébela, jak mu celý život blízcí říkají, velmi poznamenala. Zhroutil se, dokonce se léčil pomocí antidepresiv. Život pro něj přestal mít smysl. Naštěstí další děti a jeho blízcí ho podrželi," prozradil jeden z jeho blízkých známých z řad novinářů, kteří s ním řadu let píší rozhovory a dokonce i životopis. 

Jeho nejmladší dcera se narodila v roce 2003 a bok po boku by si je kdekdo dokázal splést s vnučkou a jejím dědečkem. V době narození dcery totiž bylo Belmondovi sedmdesát let.

Francouzský lamač srdcí měl vztahy se svými hereckými kolegyněmi Ursullou Andress a Laurou Antonelli. Znovu se však oženil až v roce 2002. Jeho v pořadí druhá manželka Natty Belmondo, matka nejmladší dcery, ale vnímala život jinak. Proto se po šesti letech rozvedli. Žádné z jeho dětí se nevydalo na hereckou dráhu, ačkoliv syn Paul se objevil v epizodní roli ve filmu Cesta zhýčkaného dítěte.

Před dvaceti lety prodělal herec při pobytu na Korsice mozkovou mrtvici. Následně byl převezen do pařížské nemocnice, kde byl šest dní v kritickém stavu a naděje byly mizivé. Byl dokonce ochrnutý na část těla. Pomocí rehabilitací a drahých léků se podařilo dát funkčnost ruky do pořádku, ale následky má prý stále.

V Paříži má Jean Paul Belmondo několik bytů, jeden dokonce přímo u náměstí Concord. Protože se to ale prozradilo, a hlavně turisti často prahnoucí po společné fotce na něj čekali i hodiny u domu, byt opustil a přestěhoval se na předměstí Paříže. Čas tráví také na svém venkovském sídle na jihu Francie.

Kromě toho, že byl velkým fešákem a lamačem ženských srdcí, se o tomto charismatickém herci, kterého u nás daboval hlavně Jiří Krampol, příliš moc neví. Své soukromí si celý život chránil. Mluvil jen o tom, o čem chtěl, aby se dostalo na veřejnost. 

Po mrtvici se Belmondo ve filmu objevil až v roce 2008 v komorním snímku Muž a jeho pes. Tento snímek se prý ale nesetkal s takovým úspěchem. Bébel stále doufá, že přijde ještě role, i když poslední, která by jej vystřelila opět na filmový vrchol. S tím se ale příliš už počítat nedá. Belmondovi už paměť tolik neslouží a po fyzické stránce na tom není také nejlépe. Žije hlavně ze vzpomínek a z kontaktů s přáteli. Mnozí jeho oblíbení kolegové už nežijí. Sám Belmondo si tak trochu žije více méně ve svém světě. Umřít se prý ale nechystá.

"Zatímco můj přítel a kolega Alain Delon před dvěma lety prohlašoval, že už ho to nebaví a život si odžil, já s tím nesouhlasím. Život je boj, ale stojí za to bojovat," prozradil v jednom ze svých posledních rozhovorů. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47