Andrea Kalivodová a Jaroslav Svěcený mají společnou slabost

 Celebrity 
27. března 2021 19:04 / Ema Maxová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Kalivodová a Svěcený mají společného více než se může na první pohled zdát Se souhlasem J.Sveceného a A. Kalivodové
Operní diva Andrea Kalivodová a houslový virtuos Jaroslav Svěcený jsou dlouholetí přátelé. Vystupovali společně na mnoha koncertech, pracovali spolu na mnoha uměleckých projektech, Jaroslav Svěcený se dokonce zúčastnil jako kmotr několika křtů CD Andrey Kalivodové. Mají mnoho společných zájmů, vzpomínek i témat k diskuzím.

Teď objevili další – lásku k Francii, francouzské eleganci, hudbě a také k francouzským vozům, oba totiž jedním z nich jezdí. 

„Sešli jsme se před několika dny na natáčení Jarního koncertu v prostorách hotelu Don Giovanni. Setkání s Jaroslavem je vždycky nesmírně příjemné,“ říká Andrea. „Nejraději vzpomínám, když jsme se potkali na koncertu ve Smiřické kapli, kde tenkrát Jaroslav dělal dramaturga. Nevídáme se ale jenom pracovně, jsme také kamarádi. Na jeden z mých posledních „běžných“ koncertů, tedy s účastí návštěvníků, se třeba přišel Jaroslav podívat jako normální platící divák.“ 

Oblíbeným konverzačním tématem Jaroslava Svěceného jsou pochopitelně housle. „Dokázal by o nich vyprávět hodiny. O historii, jak se vyrábí housle a jak smyčec … A mě to zajímá, tak ho ráda poslouchám. Teď jsme našli další téma, o kterém se můžeme dlouze bavit. Jaroslavovi se líbí můj Peugeot 3008, mně zase jeho DS 7 Crossback. Oba vozy jsou francouzské výroby, s typickým šarmem a originalitou, prostě jako Francie sama. A oba nás navíc auta baví,“ říká Andrea.

Pravdou je, že SUV Peugeot 3008 má originality na rozdávání. Futuristický interiér a netradiční materiály jako například výrazně červené kožené čalounění rozhodně necílí na konzervativní řidiče. Podobně je na tom DS 7 Crossback. Nepřehlédnutelné auto, které si rozhodně na ulici s žádným jiným nespletete. Žádné podobné totiž není.

Andrea a Jaroslav jsou navzdory tomu, že oba milují klasickou hudbu, příznivci moderních a neokoukaných věcí a nápadů. „Jaroslav se rozhodně nebojí pustit do něčeho neobvyklého, rád kloubí různé žánry. Úžasný je společný hudební projekt, který Jaroslav udělal s Evou Pilarovou,“ říká Andrea. 

I přes značná omezení jsou Andrea Kalivodová i Jaroslav Svěcený stále v pohybu. Samozřejmě v rámci toho, co je povoleno. „Natáčím, streamuji, online koncertuji, plánuji, připravuji nadcházející sezónu. A těším se na diváky,“ uzavírá Andrea.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47