Smrt kosí showbyznys. Další smutná zpráva, zemřela hudební legenda Ladislav Štaidl

 Celebrity 
31. ledna 2021 11:34 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ladislav Štaidl zemřel ve věku 75 let Archiv TV Nova
Český showbyznys pomalu vymírá. Jedna smutná zpráva střídá druhou. Po oznámeném úmrtí slovenského herce Andreje Hryce přišla další smutná zpráva. Ve věku 75 let zemřel hudebník, legenda a kamarád, kolega a autor řady hitů Karla Gotta Ladislav Štaidl. Podlehl těžkému průběhu covidového onemocnění.

Bývalý partner Ivety Bartošové, s níž měl syna Artura, zemřel po asi dvou týdnech pobytu na oddělení ARO v pražské nemocnici. Prodělal těžkou formu koronavirové nákazy. Léta žil jen s jednou ledvinou. Kdysi prodělal i rakovinu, z které se ale vyléčil.

Syn Artur nechal otce Ladislava 7. ledna převézt do nemocnice. Jeho stav se však nelepšil - v ohrožené skupině lidí se nacházel nejenom kvůli svému věku, ale také kvůli předešlým onkologickým problémům. V noci na neděli podlehl komplikacím s covidem. 

Ladislav Štaidl se narodil ve Stříbrné Skalici nedaleko Sázavy. Jeho otec míval továrnu, o kterou ale po únoru 1948 přišel. Spolu s bratrem Jiřím, který zemřel v pouhých 30 letech, chodil Ladislav na hodiny klavíru k bratrovi houslového virtuosa Rafaela Kubelíka.

Ladislav Štaidl se v roce 1974 se oženil, z manželství s právničkou Annou, která si říká Ájou, které skončilo v roce 2001, má dva syny, Jiřího a Jana, a dceru Karolínu. S Ivetou Bartošovou měl syna Artura. Artur nyní zůstal zcela bez rodičů. Jeho matka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu skokem pod vlak 29. dubna 2014. Bylo jí 48 let.

Ladislav Štaidl se v sobotu večer objevil ještě v televizi v dokumentu o jeho kamarádovi a kolegovi Karlovi Svobodovi, kterým provázel syn Petr Svoboda. 

Po zesnulém hudebníkovi truchlí umělci jako Helena Vondráčková, Jitka Zelenková, Petra Janů, Petr Janda nebo třeba Felix Slováček. Ti všichni měli k legendárnímu muzikantovi velmi blízko.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít