Zemřel Andrej Hryc. Hvězda Ulice, Černých baronů, Bastardů nebo Bathory podlehla stejné nemoci jako Karel Gott

 Celebrity 
31. ledna 2021 10:34 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Andrej Hryc byl i přes různé rány milovníkem života Archiv A. Hryce
V neděli nad ránem podlehl na svém rodném Slovensku akutní formě leukémie slovenský herec a představitel řady výrazných rolí, který byl velmi známý i u nás, Andrej Hryc. Více než rok bojoval s akutní leukémií, stejnou nemocí, které podlehl i Karel Gott. Bylo mu 71 let.

Hryc podstoupil náročnou léčbu včetně transplantace kostní dřeně. Zhubl o neuvěřitelných 60 kilogramů. S velkou láskou o něj pečovala kromě manželky i dcera Wanda Hrycová. Ta také zprávu o skonu svého otce zveřejnila.

"Dnes v 3:13 mě opustil nejdůležitější muž mého života... poslední hodiny jeho držela jsem ho pevně, poslední slova, která jsem mu řekla, jsou ,miluji tě´ a poslední slova, které řekl, zněla ,miluji tě ty, taky tě moc miluju´... Sbohem táto, díky za všechno, nic nebude jako dřív," napsala zdrcená dcera, která před lety přišla i o milovaného bratra Huga.

Ten se zabil v autě v roce 2008, dva dny před Štědrým dnem v Bratislavě poté, co s kamarádem jeli velkou rychlostí a havarovali. Syn měl tehdy v krvi alkohol i drogy. Hrycovi se tehdy zhroutil svět. 

Hryc ztvárnil desítky televizních i filmových rolí. Od Kamaráda do deště přes Černé barony, Bathory, Herzův T.M.A., Habermannův mlýn až po Magnuskovy Bastardy 2, pohádku Kouzelník Žito nebo také seriál Ulice.  

I během jarní covidové vlny strávil v nemocnici dva měsíce. Musel být v naprosté izolaci, právě kvůli minimalizaci své imunity po transplantaci kostní dřeně. 

"Po šedesáti dnech, když jsem byl připoutaný na lůžku a nemohl jsem ani vstát z postele, se v domácím prostředí cítím jako ptáček vypuštěný z klícky," radoval se v červnu herec. 

Hrycovi pomohla transplantace kostní dřeně, kterou dostal od své sestry, s níž dlouho nemluvil. „Přátelé, zřejmě jsme vyhráli první poločas tvrdé hry. Velké díky mé sestře Bohdaně, která mi neváhala včas dát potřebnou kostní dřeň. Díky, Bohdy,“ děkoval tehdy veřejně.

Loni na podzim se hercův stav opět zhoršil. Hodně zhubl, měl problémy se zrakem, prodělal zápal plic a nemohl pořádně jíst.

„Je to nejhorší možná diagnóza, která se nedá vyléčit. Kdyby na to někdo vymyslel lék, dostane Nobelovu cenu. Pacientovi se dá jedině ulehčit přechod do té další dimenze," prohlásil v jednom z posledních rozhovorů v Rádiu Slovensko v pořadu Opři se o mě.

„Prožil jsem nádherný život, dělal jsem práci, kterou jsem měl velmi rád. Vychoval jsem dvě nádherné děti, procestoval celý svět," svěřil se tehdy a tušil, že se blíží jeho konec.  
 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47