Nejlépe placené světové celebrity: V roce 2019 jsou na prvních dvou příčkách ženy

 Celebrity 
30. července 2019 12:28 / Blanka Štiková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Víte, jaká světová celebrita je nejlépe placená a kdo ji v žebříčku následuje? Shutterstock
Víte, jaká světová celebrita je nejlépe placená? A kdo ji následuje v žebříčku nejbohatších slavných osobností? V roce 2019 jsou na prvních dvou příčkách v žebříčku nejlépe vydělávajících celebrit světa rovnou dvě ženy!

S příjmem 185 milionů dolarů před zdaněním obsadila první místo teprve devětadvacetiletá americká zpěvačka Taylor Swift.

Na druhém místě je jednadvacetiletá americká modelka Kylie Jenner, která si za stejné období přišla na 170 milionů dolarů. Na třetím místě se umístil dvaačtyřicetiletý raper Kanye West se 150 miliony dolarů. Další místa obsadili: 4. Lionel Messi (fotbalista), 5. Ed Sheeran (zpěvák), 6. Cristiano Ronaldo (fotbalista), 7. Neymar (fotbalista), 8. The Eagles (kapela), 9. Dr. Phil McGraw (moderátor), 10. Canelo Alvarez (boxer).

Žebříčku dominují hudebníci a sportovci, najdete jich v něm přes 30. Do stovky nejlépe placených celebrit se letos dostalo i 12 vlivných osobností, 11 herců, 2 komici a spisovatelé a 1 kouzelník. V letošním žebříčku se objevilo i 17 nových tváří, letos se do něj dostala i zpěvačka Ariana Grande, hudebník DJ Khaled nebo herci Chris Evans a Paul Rudd.

1. Taylor Swift, zpěvačka, 185 milionů dolarů

Nejlépe vydělávající celebritou světa je pro rok 2019 zpěvačka Taylor Swift. Výdělky Taylor Swift se zejména díky turné k albu Reputation oproti loňskému roku zvedly o 131 procent. V čele žebříčku byla už v roce 2016, kdy po vydání alba 1989 ve sledovaném období inkasovala 170 milionů dolarů. Tato americká zpěvačka, textařka a skladatelka se narodila v pátém největším městě amerického státu Pennsylvánie.

Přibližně v devíti letech se začala zajímat o hudební divadlo a vystupovala v muzikálech. Kvůli lekcím herectví a zpěvu začala pravidelně dojíždět do New Yorku. Po vzoru své oblíbenkyně Shanie Twain se začala zaměřovat především na country hudbu. Ve čtrnácti se přestěhovala do Nashville v Tennessee, kde začala svou hudební kariéru jako country popová zpěvačka. Podepsala smlouvu s vydavatelstvím a stala se nejmladší písničkářkou, která kdy byla najata vydavatelstvím Sony/ATV Music Publishing.

Taylor Swift je často popisována jako „miláček Ameriky“ a je známá písněmi, ve kterých často zpívá o lásce. Hudebně se jedná nejčastěji o písně s jednoduchým textem a chytlavou melodií. Jako textařka byla oceněna asociací Nashville Songwriters Association a organizací Songwriters Hall of Fame. Mezi další úspěchy Taylor Swift patří deset cen Grammy, dvacet tři American Music Awards, sedm Country Music Association Awards, šest Academy of Country Music Awards a třináct BMI Awards. Za dobu své kariéry již prodala přes 22 milionů alb a přes 50 milionů písní stažených online. Kromě své hudební kariéry si Taylor Swift vyzkoušela i roli herečky, objevila se v jedné epizodě Kriminálky Las Vegas v roce 2009, v komedii Na sv. Valentýna (2010) a v animovaném filmu The Lorax (2012).

2. Kylie Jenner, modelka, 170 milionů dolarů

Kylie Jenner je americká modelka, návrhářka, podnikatelka a filantropka. Z matčiny strany má tři nevlastní sestry – Khloé Kardashian, Kim Kardashian a Kourtney Kardashian. Z velké části se proslavila v reality show Keeping Up with the Kardashians.

V roce 2012 spolupracovala s oděvní značkou PucSun a spolu se svou sestrou Kendall Jenner vytvořily kolekci oblečení Kendall + Kylie ve spolupráci s britským módním řetězcem Topshop. V roce 2014 týdeník Time uvedl sestry Jenners mezi pětadvacítku nejvlivnější mládeže roku 2014, a to po jejich velkém vlivu na sociálních sítí.

V roce 2016 se stala jednou z top 10 nejsledovanějších lidí na Instagramu. V roce 2015 založila svou vlastní kosmetickou značku Kylie Cosmetics, která velmi ovlivnila mládež po celém světě. Následně umístila na Google Play App Store svou aplikaci, která se téměř okamžitě stala jednou z nejprodávanějších aplikací, na App Store se dokonce umístila na 1. místě. V únoru 2015 Kylie koupila luxusní dům ve zbohatlické oblasti ve městě Calabasas v Kalifornii. Dům je vybavený například pěti ložnicemi, mnoha saunami a velkým bazénem na zahradě. Dům ji stál 2 700 000 dolarů.

Na podzim roku 2016 Jenner oznámila, že je novou tváří světově známé značky sportovních produktů PUMA. V roce 2016 také rozjela svou značku oblečení a doplňků Kylie Jenner Shop.

3. Kanye West, raper, 150 milionů dolarů

Kanye West, známý též jako Yeezy či Ye, je americký rapper a hudební producent. Je držitelem 53 ocenění ze 161 nominací, včetně 21 cen Grammy. Nejprve proslul jako producent pro nahrávací společnost Roc-A-Fella Records, kde pracoval nejen na albu rappera Jay Z The Blueprint, ale také produkoval hudbu pro písně umělců jako Alicia Keys, Ludacris nebo Janet Jackson. Jeho velmi originální styl produkce byl založen na zpěvných samplech soulových písniček proložených bicími smyčkami a nástroji, které vytvořil sám West. Své debutové album The College Dropout vydal v roce 2004.

Všechna alba byla komerčně velmi úspěšná. Na serveru About.com se umístil na osmém místě v žebříčku 50 nejlepších hip-hopových producentů. 16. června 2008 byl označen hudební stanicí MTV jako MC číslo 1. V roce 2009 vytvořil kolekci bot pro Nike nazvanou Air Yeezy, pár se prodával za 215 dolarů, a celkem jich bylo vyrobeno tři tisíce kusů. Po úspěchu první kolekce, u které se cena díky limitované sérii vyšplhala až na desetinásobek původní ceny, se vedení firmy Nike rozhodlo vydat novou sérii. Také spolupracoval na kolekci bot pro luxusní módní značku Louis Vuitton. Roku 2011 vytvořil módní značku dámského oblečení DW Kanye West. V lednu 2012 založil designérskou společnost Donda, ve které se s týmem profesionálů zaměřuje na všechny sféry designu. V roce 2013 podepsal smlouvu se společností Adidas, pro kterou navrhl celou jednu kolekci v řadě Adidas Originals.

4. Lionel Messi, fotbalista, 127 milionů dolarů

Lionel Messi je argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za katalánský klub FC Barcelona a nosí číslo dresu 10. S fotbalem začal v pěti letech, kdy začal hrát s týmem Grandoli, kde trénoval jeho otec. V roce 1995 začal působit v CA Newell's Old Boys. V říjnu 2004 měl Messi svůj oficiální debutový zápas za A tým Barcelony. 1. května 2005 střelil za Barcelonu svůj první gól proti týmu Albacete Balompié. Bylo mu tehdy 17 let, 10 měsíců a 7 dnů a stal se nejmladším střelcem v dresu Barcelony.

27. června 2005 podepsal kontrakt s Barcelonou až do roku 2010. V roce 2010 se nechala Barcelona slyšet, že neuvolní Messiho, pokud jí nějaký tým nedá 6 000 000 000 Kč (240 mil. eur), což by znamenalo rozpočet Barcelony na dalších 5 let. V březnu roku 2010 byl začleněn časopisem France Football do čela žebříčku nejbohatších fotbalistů světa, a to dokonce před Davida Beckhama a Cristiana Ronalda, s příjmem 33 milionů eur z platu, bonusů a mimofotbalových příjmů. Jeho čisté jmění se odhaduje na 110 miliónů dolarů.

5. Ed Sheeran, zpěvák, 110 milionů dolarů 

Ed Sheeran je anglický zpěvák a textař s irskými kořeny. Sheeran se narodil v Hebden Bridge poblíž Halifaxu ve West Yorkshiru, ale přestěhoval se do Framlinghamu. Byl vychován v katolické rodině. Od čtyř let zpíval v místním kostelním sboru, ve velmi mladém věku se naučil základy hry na kytaru a při studiích na Thomas Mills High School ve Framlinghamu začal skládat písničky. S nahráváním svých skladeb začal v roce 2005 a vydal také svoje první EP nazvané The Orange Room. Roku 2008 se ucházel o roli v seriálu stanice ITV Britannia High.

V roce 2008 se přestěhoval do Londýna, aby se mohl více zaměřit na svou hudební kariéru. V roce 2009 vydal další EP nazvané You Need Me a přidal se na koncertní tour ke zpěvákovi Just Jackovi. V tomto roce odehrál 312 koncertů. Jeho debutové album vydané v roce 2011 ve Spojeném království získalo platinové ocenění.

V roce 2012 získal dvě ceny BRIT Awards, a to za nejlepšího sólového zpěváka a britskou hvězdu roku, zatímco song The A Team získal cenu Ivora Novella za nejlepší song, co se týče hudby a textu. Od března do září roku 2013 dělal předskokana na koncertní tour Taylor Swift.

Dne 20. ledna 2018 oznámil své zasnoubení se svou přítelkyní Cherry Seaborn.

6. Cristiano Ronaldo, fotbalista, 109 milionů dolarů

Cristiano Ronaldo je portugalský fotbalista, který v současnosti obléká dres španělského královského klubu Real Madrid a portugalské reprezentace. Komplexní fotbalista je mnohými považovaný za nejlepšího v současnosti, dokáže střílet krásné góly, a to někdy i z přímých volných kopů. Momentálně jeden z nejlepších fotbalistů světa. Svoji profesionální kariéru zahájil ve Sportingu Lisabon, odkud v roce 2003 přestoupil za 12,24 miliónů liber do Manchesteru United. V létě 2009 přestoupil za 80 miliónů eur jako nejdražší hráč historie do Realu Madrid.

V sezoně 2010/11 se se 40 vstřelenými góly stal historicky nejlepším střelcem španělské ligy. Stal se také držitelem Zlaté kopačky za roky 2007/08, kdy v Manchesteru United nastřílel za sezonu 42 branek, a v roce 2010/11 zajistil 40 góly Realu Madrid 2. místo v La Lize a semifinále v Lize mistrů.

Získal ocenění Zlatý míč (2008) i Zlatý míč FIFA (2013, 2014). Za rok 2009 vyhrál cenu FIFA Puskás Award o nejhezčí gól roku. 5. března 2014 v přátelském zápase proti Kamerunu zaznamenal 2 góly (výhra 5:1), čímž se stal se 49 brankami nejlepším střelcem portugalské reprezentace (překonal Pauletu). Má syna Ronalda juniora, který má rád protivníka jeho otce Lionela Messiho.

Žebříček nejlépe vydělávajících celebrit pro rok 2019:

1) Taylor Swift (29), zpěvačka, 185 milionů dolarů
2) Kylie Jenner (21), modelka, 170 milionů dolarů
3) Kanye West (42), raper, 150 milionů dolarů
4) Lionel Messi (32), fotbalista, 127 milionů dolarů
5) Ed Sheeran (28), zpěvák, 110 milionů dolarů 
6) Cristiano Ronaldo (34), fotbalista, 109 milionů dolarů
7) Neymar (27), fotbalista, 105 milionů dolarů
8) The Eagles, kapela, 100 milionů dolarů
9) Dr. Phil McGraw (68), moderátor, 95 milionů dolarů
10) Canelo Alvarez (29), boxer, 94 milionů dolarů
11) Roger Federer (37), tenista, 93,4 milionu dolarů
12) Howard Stern (65), rozhlasový moderátor, 93 milionů dolarů
13) J. K. Rowling (53), spisovatelka, 92 milionů dolarů
14) Russell Wilson (30), hráč NFL, 89,5 milionu dolarů
15) Dwayne Johnson (47), herec, 89,4 milionu dolarů
16) Aaron Rodgers (35), hráč NFL, 89,3 milionu dolarů
17) LeBron James (34), basketbalista, 89 milionů dolarů
18) Rush Limbaugh (68), rozhlasový moderátor, 87 milionů dolarů
19) Elton John (72), zpěvák, 84 milionů dolarů
20) Jay Z (49), raper, 81 milionů dolarů
20) Beyoncé Knowles (37), zpěvačka, 81 milionů dolarů
22) Ellen DeGeneres (61), komička, 80.5 milionu dolarů
23) Stephen Curry (31), basketbalista, 79.8 milionu dolarů
24) Chris Hemsworth (35), herec, 76.4 milionu dolarů
25) Drake (32), zpěvák, 75 milionů dolarů
26) Kim Kardashian West (38), televizní osobnost, 72 milionů dolarů
27) Ryan Seacrest (44), rozhlasový moderátor, 71,5 milionu dolarů
28) Sean Combs (Puff Daddy)(49), rapper, 70 milionů dolarů
28) James Patterson (72), spisovatel, 70 milionů dolarů
30) Metallica, kapela, 68,5 milionu dolarů
31) Robert Downey Jr. (54), herec, 66 milionů dolarů
32) Kevin Durant (30), basketbalista, 65,4 milionu dolarů
33) Akshay Kumar (51), herec, 65 milionu dolarů
34) Tiger Woods (43), golfista, 63,9 milionu dolarů
35) Gordon Ramsay (52), televizní osobnost, 63 milionů dolarů
36) Rihanna(31), zpěvačka, 62 milionů dolarů
37) David Copperfield (62), kouzelník, 60 milionů dolarů
38) Kevin Hart (40), komik, 59 milionů dolarů
39) Jackie Chan (65), herec, 58 milionů dolarů
39) Travis Scott (28), raper, 58 milionů dolarů
41) Katy Perry (34), zpěvačka, 57,5 milionu dolarů
41) Justin Timberlake (38), zpěvák, 57,5 milionu dolarů
43) BTS, hudební skupina, 57 milionů dolarů
43) Bradley Cooper (44), herec, 57 milionů dolarů
43) Pink (39), zpěvačka, 57 milionů dolarů
43) Adam Sandler (52), herec, 57 milionů dolarů
47) Scarlett Johansson (34), herečka, 56 milionů dolarů
48) Ben Roethlisberger (37), hráč amerického fotbalu, 55,5 milionu dolarů
49) Lewis Hamilton (34), pilot Formule 1, 55 milionů dolarů
49) Anthony Joshua (29), boxer, 55 milionů dolarů
49) Khalil Mack (28), hráč amerického fotbalu, 55 milionů dolarů
 
Žebříček Celebrity 100 sleduje výdělky hvězd z celého světa a vzniká z výpočtů jejich nezdaněných příjmů v období od června jednoho roku do června toho následujícího. Kromě daní nejsou do výpočtů zahrnuty ani odměny pro manažery, právníky a agenty. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum