Zpěvák R. Kelly skončil už podruhé v letošním roce ve vazbě kvůli sexuálnímu zneužívání!

 Celebrity 
13. července 2019 16:04 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
R. Kelly byl zadržen ve čtvrtek v Chicagu Instagram
Americký zpěvák R. Kelly (52) skončil už podruhé v letošním roce ve vazbě kvůli obviněním ze sexuálních trestných činů. Poprvé byl zadržen v únoru na základě obvinění, které vznesla prokuratura, nyní ve vazbě skončil po rozhodnutí federální velké poroty.

Ve vazbě byl Kelly také v březnu, tehdy to bylo kvůli neplacení výživného.

R. Kelly byl zadržen ve čtvrtek v Chicagu. Federální obvinění proti zpěvákovi mají celkem třináct bodů. Týkají se mimo jiné dětské pornografie, přečinů proti nezletilým či maření spravedlnosti.

V sexuální kauze byl Kelly zadržen již v únoru, kdy byl obviněn z deseti případů sexuálního zneužití čtyř dívek, z nichž tři byly nezletilé. Vinu tehdy odmítl a soud ho propustil na kauci. Státní prokuratura v květnu obvinění rozšířila o dalších 11 bodů, mimo jiné o zneužití další nezletilé dívky.

R. Kelly je dvakrát rozvedený. V roce 1994 se oženil s tehdy nezletilou zpěvačkou Aaliyah (†22) a sňatek byl ihned anulován. Aaliyah hrála ve filmu Královna prokletých královnu Akashu a také si zahrála po boku Jeta Li ve snímku Romeo musí zemřít jako Trish O'Day. Krátce po natočení filmu (2001) zemřela při havárii letadla, podle vyšetřování za nehodou stála chyba pilota.

V roce 2002 byl R. Kelly obviněn z pedofilie. O šest let později ho soudy zprostily viny ve všech bodech obžaloby. Kellyho již v minulosti z nepřípustného chování vinila řada žen a některé hudební společnosti s ním proto přerušily spolupráci. 

Obvinění vůči dvaapadesátiletému zpěvákovi sahají až do roku 1994. Dosud ale nebyl odsouzen. V poslední době tlak vůči němu opět zesílil i díky internetové kampani #MuteRKelly(Umlčte R. Kellyho).

Trojnásobný držitel Grammy se prosadil jako zpěvák, skladatel i producent. Jeho největšími hity jsou písně Bump n’ Grind, I Believe I Can Fly a duet I’m Your Angel s Céline Dion. Jeho píseň Sign of Victory se stala oficiální hymnou fotbalového mistrovství světa pořádaného v roce 2010 v Jihoafrické republice.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008