Kde skončila urna s popelem krasobuslařské legendy Ájy Vrzáňové?

 Celebrity 
02. listopadu 2015 03:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ája Vrzáňová se vrátila po smrti do vlasti a do míst, kde to už jako dítě milovala. Odpočívá ve společnosti známého filmového herce archiv
Legendární mistryně světa v krasobruslení Ája Vrzáňová se vrátila domů. Po smrti jí její přátelé splnili přání. Její urna, společně s urnou její maminky byla den před Dušičkami uložena na hřbitůvku v jihočeském Husinci, kam sportovkyně jako malá a mladá jezdila k prarodičům.

Vrzáňové, jež zemřela 30. července po záchvatu mrtvice ve svém bytě v New Yorku, se splnilo přání. A vlastně ho splnila i své dávno zesnulé mamince. „Jednou spolu pojedeme domů,“ slibovala prý kdysi Ája.

Pár dní před tím než zemřela, měla krasobruslařská legenda koupené letenky do Česka. V plánu měla zajet do Husince, aby uložila matčinu urnu a vše zařídila pro případ, až ona sama jednou odejde. Snad jako by tušila, že se blíží její konec. Přitom ve svém věku 84. letech vypadala skvěle, byla plná elánu a plánů. Domů do vlasti se vracela vždy před Vánoci k přátelům. Ti ji nakonec splnili její poslední přání, a tak legenda odpočívá věčným spánkem tam, kde to jako malá a mladá milovala, kde jí její dědeček a starosta Husince učil bruslit.

Kousek od hrobky, kde byla uložena, spočívá i přední český herec Jaroslav Mareš, který má za sebou stovku filmových a televizních rolí. Mareš, kterého diváci mohli vidět jak v poválečné kinematografii, tak i filmech a seriálech v 60., 70. a 80 letech, včetně Malého pitavala, Plechové kavalerie, Okresu na severu, Žen v ofsajdu, Třiceti případů majora Zemana či Arabely, zemřel před 12 lety. A jeho ostatky byly uloženy v Husinci, protože se tam před 92 lety narodil.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím