Exkluzivně: Vedle tohoto známého herce spočine Ája Vrzáňová!

 Celebrity 
05. srpna 2015 10:15 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zesnulá Ája Vrzáňová spočine vedle známého českého herce, který zemřel před dvanácti lety archiv
Jeho jméno až zas tak moc neřekne, jeho tvář určitě! Řeč je o známém herci Jaroslavu Marešovi, který má za sebou stovku filmových a televizních rolí a je pohřben na hřbitově v jihočeském Husinci. Právě kousíček od něj budou uloženy ostatky mistryně světa v krasobruslení Áji Vrzáňové.

Jaroslav Mareš, kterého diváci mohli vidět jak v poválečné kinematografii, tak i filmech a seriálech v 60., 70. a 80 letech, včetně Malého pitavala, Plechové kavalerie, Okres na severu, Ženy v ofsajdu, Třicet případů majora Zemana či Arabela, zemřel před 12 lety. A jeho ostatky byly uloženy v Husinci, protože se tam před 92 lety narodil.

Ája Vrzáňová sice nebyla rodačkou, ale strávila tam dětství u prarodičů, učila se tam bruslit. Její dědeček ji učil střílet a přála si jednou být pohřbena se svou maminkou. To jí její kamarádka splní. Jakmile se vyřídí formality, bude urna i urna její maminka převezena z USA a uloženy budou v Husinci, v hrobce prarodičů Vrzáňové, kteří patřili k nejváženějším občanům tehdejšího městečka.

Zádušní mše za krasobruslařku se uskuteční ve čtvrtek v 18. 30 v pražském kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Urna by mohla být do Česka dopravena v řádu několika týdnů.

Ája Vrzáňová zemřela minulý čtvrtek po druhém záchvatu mrtvice. Před tím dva týdny byla kamarádkou nalezena ve svém bytě v bezvědomí, když nepřišla na večeři s kamarádkami, na kterou se už chystala.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve