Metál od Zemana: Šafránková nemohla přijít, Ringovi se smějí!

 Celebrity 
29. října 2015 03:02 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Václav Neckář, Libuše Šafránková nebo Pavel Šporcl získali státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana archiv
Medaile za zásluhy převzali ve středu večer v rámci státního svátku na pražském hradě z rukou prezidenta Miloše Zemana kromě podnikatelů, bojovníků, hrdinů, vědců a lékařů, také někteří umělci a sportovci. Václav Neckář, František Ringo Čech, Pavel Šporcl, Pavel Nedvěd, Helena Fibingerová, Ladislav Štaidl, kontroverzní herečka Jitka Franková - Pelikánová a také Libuše Šafránková. Ta si ale pro ocenění nepřišla, poslala svou sestru.

Pro státní vyznamenání si na Hrad přišla "Arabela", tedy Šafránkové sestra Miroslava, která ztvárnila po Janě Nagyové v druhé sérii princeznu Arabelu. "Libuše Šafránková se ze zdravotních důvodů nemůže zúčastnit," zaznělo v sále. Je snad stav herečky vážný? Léčí se z vážného onkologického onemocnění. Podle dobře informovaného zdroje léčbu zvládá, ale jít na veřejnost, na to se ještě necítí.

Ostatní ocenění přišli osobně. Velkým překvapením bylo vyznamenání Františka Ringo Čecha, o němž prezident Zeman, kterému celý večer nebylo evidentně dobře, potil se a zadýchával se, prohlásil, že je klaun, který umí rozesmát lidi. Na sociálních sítích se hned strhla diskuze, čím se kontroverzní umělec, o němž kolují celé legendy, jak se o roli v divadle musejí některé mladé herečky snažit "ústními zkouškami", zasloužil? Na facebooku koluje jeho obraz, kde uprostřed něj je namalovaný kosočtverec, což kritici spojují se Zemanovým výrokem: k...a sem, k...a tam...

Medaili dostal i Václav Neckář, houslista Pavel Šporcl nebo Ladislav Štaidl. Herečka Jitka Franková-Pelikánová, která měla údajně donášet STB na Jana Wericha byla oceněná přesto, že to laická i odborná veřejnost kritizovala. Paradoxem ovšem je, že Zeman na závěr svého projevu použil citát právě velkého českého herce Jana Wericha. Zda šlo o náhodné spojení, nebo o záměr, není jasné.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím