Ája Vrzáňová se po smrti vrátí do Čech! Bude i se svou maminkou tam, kde to milovala!

 Celebrity 
03. srpna 2015 00:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ája Vrzáňová se vrátí opět do vlasti. Bohužel už po smrti, ale splní se tak její přání, kdy bude v Čechách pohřbena i se svou maminkou Profimedia
Krasobruslařská legenda Ája Vrzáňová, která ve věku 84 let zemřela ve čtvrtek v USA, bude pohřbena v Čechách, kam se každý rok pravidelně a ráda vracela. Její kamarádka, rovněž bývalá krasobruslařka Svatava Chalupská chce totiž splnit její přání, aby byla pohřbena společně se svou maminkou tam, kde to měly obě rády a kde Vrzáňová vyrůstala.

Své dětství a část mládí prožila Ája Vrzáňová, vlastním jménem Alena, v jihočeském Husinci u prarodičů. Zde se také učila bruslit na zamrzlé řece, zde ji také její dědeček, bývalý starosta Husince Antonín Knops učil střílet.

Právě její prarodiče jsou zde pochováni a jejím přáním bylo, aby zde byla pohřbena její maminka a následně i ona.

"Ája měla dokonce na 9. srpna koupenou letenku a chtěla letět do Čech a jet do Husince, kam chtěla uložit maminčinu urnu, kterou měla stále doma v Americe. Už to bohužel nestihla," říká její přítelkyně Svatava Chalupecká s tím, že její maminka za Ájou kdysi emigrovala a ve Státech také zemřela.

"Říkala, že jednou pojedou spolu domů. Jakoby cítila, že se blíží její konec, protože hrozně moc chtěla vyřídit ty věci s hrobkou," říká Chalupecká, která nyní po vyřízení všech formalit přání své celoživotní přítelkyně hodlá splnit. Obě urny tak nechá umístit na hřbitově v Husinci, rodišti Mistra Jana Husa.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod