Bohdalku zaujal nahý Přeučil. Zmínila i jejich společné trauma z dětství

 Celebrity 
06. listopadu 2021 08:03 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Knihu Janu Přeučilovi přišla pokřtít jeho kamarádka a kolegyně Jiřina Bohdalová Se svolením Jaroslava Hauera
Jiřina Bohdalová je nezdolná a i přes svůj vysoký věk srší energií a rozdává humor. To koneckonců dokázala na křtu nové knihy o Janu Přeučilovi. Spolu s dalšími hosty si akci užila a všechny na začátku pobavila.

Knihu Deset klobouků Jana Přeučila, jejímž spoluautorem je moderátor talk show Face To Face René Kekely, který se podílel i na filmovém dokumentu o Janu Přeučilovi, držela Jiřina Bohdalová na křtu v ruce poprvé. Když nalistovala jednu ze stran velkoformátové, výpravné publikace, úžasem oněměla.

"On je tam Honza nahej! Sedí, má překřížené nohy, ale na sobě nemá nic...," řekla s úžasem herečka, která vzápětí pochopila, že jde o desítky let starý snímek z Divadla Na zábradlí. Tam Jan Přeučil přes 30 let působil a fotka vznikla jako součást jednoho z představení. 

"To jsi byl mladej, hodně štíhlej a krásnej a ještě jsi měl i vlasy," dobírala si národem milovaná Bohdalka svého kolegu a kamaráda. Knížka je krásná a jsem ráda, že se našli lidé, kteří ji dali takhle krásně dohromady, protože představí Honzu Přeučila takového, jakým skutečně je," podotkla herečka.

Publikace obsahuje na 300 snímků, mnohých nikdy nezveřejněných, stejně jako řadu informací, detailů, pikanterií a ne vždy veselých. "My s Honzou máme kromě lásky ke kumštu a profesionalitě společnou ještě jednu věc. Oběma nám ten minulý režim zavřel táty, mně na ´jenom´15 let, jeho původně na doživotí... Ale nechci být smutná a sentimentální, jen, že dobře vím, co prožíval on se svou maminkou a sestrou a co jsem prožívala já s maminkou. Je to takové naše jakési společné trauma z dětství a mládí," podotkla Jiřina Bohdalová.

Na křtu nechyběla ani Přeučilova manželka, herečka Eva Hrušková, známý a legendární televizní a rozhlasový dramaturg a režisér zábavných pořadů Gustav Oplustil, velký kamarád Bohdalové, skladatel Zdeněk Barták, syn Jana Wericha Jiří Werich Petrášek nebo první dáma etikety Eva Filipová,  ředitel ČRo Hradec Králové a Pardubice Jiří Kánský nebo ředitel České filharmonie David Mareček.

"Jsem nesmírně potěšen a šťastný, že ta kniha o mně vznikla a že pánové Kekely, Hauer a Meszáros tomu věnovali tolik energie a času. Opravdu je krásná a na jejím konci je i audio CD Bláznových zápisků od Gogola, unikátního představení jednoho herce, které hraju s pauzou už přes padesát let. Nebylo jednoduché dát dohromady tolik vzpomínek, fotek a výstřižků, ale opravdu ta publikace je povedená a je pro mě velkou ctí, že ji mám," dodal Jan Přeučil.

Kromě toho o něm vzniká životopisný dokument pod režijním vedením Artura Kaisera, který s Přeučilem a dalšími herci před dvěma týdny dokončil velkofilm z cirkusového prostředí Cirkus Maximum, kde herec, dabér, rétor a kantor ztvárnil roli principála. 

Autorský článek

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47