Petr Jákl exkluzivně promluvil o soukromí a přidal recept na dlouhé manželství

 Celebrity 
25. října 2021 14:30 / Stanislav Koudelka
  1
📷
1 fotografie v galerii
Steven Rosenblum je hollywoodskou legendou mezi střihači, podílel se i na tvorbě Jana Žižky Se svolením Petra Jákla
Dokázal to, o čem většina českých režisérů pouze sní. Hollywood se mu klaní. Petr Jákl ale moc dobře ví, že by se mu to možná nikdy nepodařilo, kdyby neměl ideální rodinné zázemí. To mu už více než 14 let vytváří manželka, bývalá rosnička Romana Jákl Vítová.

Po několika letech vztahu se vzali v roce 2007 v tehdy nových prostorách Obecního domu v Praze. Od té doby... klid. Kdo by čekal turbulentní "Itálii" někdejšího judisty a televizní hvězdičky, byl by zklamán. Pokud někdy měli problémy, udrželi je pod pokličkou, na veřejnost toho prosáklo jen velmi málo. „My jsme oba strašně tolerantní. Bez toho by nám to určitě nefungovalo,“ řekl pro InStory.cz režisér a producent Petr Jákl.

Recept na úspěšné a hlavně dlouhé manželství je podle něj jednoduchý: „Necháme toho druhého dělat, co ho baví. Každý má tu volnost a není svázaný tím, že ho někdo vlastní. Myslím, že svoboda je to nejdůležitější. Člověk musí žít především sám se sebou.“

Jákl objevil Hollywood už jako kaskadér. Šel ve stopách svého tatínka, brzy se stal vyhledávanou personou a byl obsazován do kasovních trháků (xXx, Gladiátor, Česká spojka a další). Po ukončení judistické kariéry (účastnil se i olympijských her v Sydney) v roce 2001 se chvíli hledal, aby se později naplno vrhnul na dráhu režiséra a producenta. Film Kajínek natočený podle amerického stylu dokázal, že jde správnou cestou.

Dnes se podílí na několika snímcích (mimo jiné i na westernu Rust, kde Alec Baldwin tragicky zastřelil hlavní kameramanku) a hlavně se čeká na jeho velkofilm Jan Žižka. Má obrovské štěstí, že i v těžkých chvílích se může spolehnout na rodinné zázemí. „Romana mi dodává sílu ve chvílích, kdy se něco nevede a je toho na mě hodně. Pak je mi obří oporou. Když vše běží normálně, tak to vlastně ani moc doma neřešíme, protože je toho tolik, že bychom nemluvili o ničem jiném,“ uzavřel pro InStory Jákl. 

Zdroj: Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum