Hvězda filmu Sněženky a machři Kopta poprvé o prodělaném covidu: Bylo to jako v černém tunelu a pak to přišlo

 Face To Face 
03. února 2021 10:07 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Václav Kopta si v 17 letech zahrál v legendární komedii Sněženky a machři Face To Face
V 17 letech se objevil před kamerou v kultovní komedii Sněženky a machři. Dnes se živí hlavně jako herec, moderátor, textař, hudebník, ale momentálně i jako řidič MHD. Díky čemu si splnil svůj dávný sen a jak se dorozumívají včely? I na to v talk show René Kekelyho Face To Face odpovídal Václav Kopta.

Václav Kopta byl také jednou z prvních veřejně známých osobností, která si prošla onemocněním covid-19. Z nevinného postu fotky v posteli, kdy mu bylo skutečně špatně a prožil 12 dní v horečkách, které neodcházely, se stal mediální hon a na některých sociálních sítích i téměř lynč známého hudebníka, textaře i herce. Mnozí jej obviňovali, že se chce zviditelnit, nebo dokonce, že bere za "reklamu na covid" peníze. Což byl samozřejmě nesmysl. Kopta sám nechápe, kde se v některých lidech vzalo tolik zloby a nenávisti, nejenom k jeho osobě, protože něco podobného prožila řada lidí. 

"Je to samozřejmě pohnutá doba a ta lidi vede k pohnutým emocím a k tomu, že bezbřehá otevřenost a často anonymita sociálních sítí umožní lidem ulevit si od plic tak, jak by si třeba v osobním kontaktu s dotyčnými nikdy nedovolili. Ale křídla lidem dává právě ten nešťastný internet a přezdívky jako mufinka 658 a starej ďábel 965. Tak to se to pak strefuje do jiných," podotkl Kopta.

Pořad Face To Face byl první a nejspíš poslední, kde Václav Kopta otevřeně o své prodělané koronavirové chorobě, kdy ležel 12 dní v horečkách a stav nazval "chřipka s viagrou", promluvil. 

"Já jsem nikdy žádnému médiu jinak o tom rozhovor neposkytl. Žádný výkřik umírajícího tam nebyl, to všechno udělal bulvár, který naprosto bez jakýchkoli skrupulí odebral z mého Instagramu fotku, kterou jsem tam dal pro své příznivce, kteří mě sledují. Ostatním to nebylo určeno... Vím po této zkušenosti, že už to nikdy neudělám," podotokl hudebník, textař a herec. 

Koronavirová doba má i svá pozitiva. Kopta si díky ní splnil svůj životní sen, stát se profesionálním řidičem autobusu. U Dopravního podniku Hlavního města Prahy pracuje jako brigádník na některých autobusových linkách. Musel projít velmi náročnými zkouškami, testy a vším, co s tím souvisí. Někteří si prý možná myslí, že si sedl za volant a jel, což logicky vůbec nejde.

Zákoník práce ani neumožňuje, aby to bylo jinak. "Takže jsem si prošel neuvěřitelně složitým a komplikovaným procesem, kdy jsem musel splnit takzvaný profesák, testy, profesní zkoušky, psychotesty, zdravotní testy. Pak jsem musel absolvovat školicí zařízení dopravního podniku, kde jsem se týden intenzivně připravoval na závěrečné zkoušky. A tohle celé trvalo skoro tři měsíce, než jsem se dostal do zácviku a až pak jsem opravdu mohl do ostrého provozu," prozradil Kopta.

S ohledem na zavřená divadla a absenci jakýchkoli akcí mu tato práce kromě radosti a splněného snu přináší i výdělek. Sám však požádal dopravní podnik, aby byl nasazován jen tehdy, pokud pro něj práce opravdu je. Nechce totiž brát práci a živobytí těm, kteří to potřebují daleko více.

Kromě toho promluvil Václav Kopta i o legendárním, téměř 40 let starém filmu, kterým je komedie Sněženky a machři. Přiznal, že i samotné natáčení byl v podstatě "jakýmsi dokumentem o tom, jak to na horách vypadalo". A moc rád na to vzpomíná. A prozradil i navazující dojmy ze Sněženek a machrů po 25 letech. "Ty mě v podstatě vrátily na scénu a daly mi šanci dostat se do povědomí lidí," podotkl.

Co vše ještě dělá, proč rád pozoruje včely, jak se ony samy mezi sebou dorozumívají a jakého slavného velikána české kulturní scény má ztvárnit? I na to Václav Kopta v pořadu Face To Face odpověděl. 

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve