Jaroslav Satoranský zažívá těžké časy. Zemřela mu žena, byli spolu skoro šedesát let

 Celebrity 
05. května 2020 16:22 / René Černý
  2
📷
8 fotografií v galerii
Jaroslav Satoranský po skoro šedesáti letech ovdověl Archiv TV Nova
Byli spolu skoro 60 let a i když to veřejnost příliš neví, manželství herce Jaroslava Satoranského a jeho ženy Libuše, která zemřela náhle ve věku 78 let před týdnem, patřilo k nejstabilnějším. Na rozdíl od některých domnělých z českého showbyznysu.

Ještě nedávno si Satoranský, představitel Kuby z večerníčkovských Krkonošských pohádek, dávného seriálu Nejmladší z rodu Hamrů nebo majora Koutného z právě reprízovaného seriálu Policie Modrava, pochvaloval, jaké štěstí má, že má doma svou úžasnou manželku. Byli spolu už od školy a on často mezi přáteli říkal, že neví, co by si počal, kdyby o ni přišel. 

Člověk míní a osud mění, a tak 80letý herec zůstal sám. Ke všemu jeho milovaná paní odešla na jeho svátek. Nejspíš kvůli problémům se srdcem. Nicméně sám opuštěný herec má při tom všem štěstí, že má skvělou rodinu. "Mám bezvadnou dceru a dva vnuky Jana a Jakuba. Ti jsou naše všechno," svěřil se před časem Jaroslav Satoranský.

V hereckých kuloárech patří právě on mezi oblíbené nejenom z profesního, ale i lidského hlediska. "Jaroušek Satoranský je férový chlap, ohromný profesionál, nesmírně slušný, vstřícný, přátelský a rovný člověk. Jsme leta přáteli a jsem velmi rád, že někdo takový stále ještě je, protože on je opravdu nesmírně slušný člověk," prozradil nedávno o svém příteli a kolegovi herecký bard Jan Přeučil.

Ten také prozradil na svého kamaráda jednu zajímavost, kterou se sám Satoranský sice nikdy moc nechlubil, ale je jistě obdivuhodná. "On je nesmírně manuálně zručný. Pracuje se dřevem a pokud vím, celou řadu věcí do domácnosti si vyrobil sám. Má svou dílničku a tam takhle, když má čas, relaxuje. Obdivuji tu jeho zručnost a šikovnost," podotkl Přeučil. 

Právě tak jako on sám i Jaroslav Satoranský má a měl vždy k herecké profesi velkou úctu a přistupoval k ní s velkou pokorou a profesionalitou. A za desítky let, kdy působí ve Vinohradském divadle, neměl nikdy sebemenší problém. Měl i to štěstí, že i minulý režim se mu vyhýbal a nechal ho dýchat a on zároveň nikdy zbytečně neprovokoval. 

"Žil pro svou práci a svou rodinu. Teď, když odešla jeho Libuška, je jako tělo bez duše a není se co divit. Ale rodina ho nenechá na holičkách, vždycky měli úžasné vztahy a Jaroušek je člověk, který si zaslouží kolem sebe hodné lidi," poznamenala jedna z kolegyň Satoranského.

Pro něj a rodinu nyní bylo nejhorší se s milovanou manželkou, maminkou i babičkou naposledy rozloučit. Stát se tak mělo v nejužším rodinném kruhu. Teď musí vše přebolet a rány musí zahojit čas. Snad za pár měsíců bude mít známý a oblíbený herec zase trochu chuť do života a herecké práce.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47