Zemřela Sovákova milovaná žena Andula. Žila přesně tak dlouho, jak předpověděl

 Celebrity 
24. dubna 2020 09:52 / René Černý
  12
📷
10 fotografií v galerii
Anna Sováková přežila manžela o 20 let Archiv
Letos by Jiřímu Sovákovi bylo 100 let. A taky uplyne 20 let od chvíle, kdy se odebral do hereckého nebe. V úterý ale zemřela i jeho milovaná třetí manželka Andulka, bylo jí 82 let. Žila ale přesně tak dlouho, jak legendární herec předpověděl.

Anna Sováková svého "Sovču" milovala. Musela s ním mít taky svatou trpělivost, protože je známo, že herec byl velký cholerik, ale jinak prý zlatý člověk. V jednom ze svých posledních rozhovorů řekl: "Moje žena mě přežije o dvacet let. Je to ještě mladá, krásná holka...." 

A tak se taky stalo. Anna Sováková, které přátelé, včetně herců neřekli jinak než Andula, skonala kvůli problémům se slinivkou, s níž se nějakou dobu léčila. Milovaná chata ve Stříbrné Skalici, kde v podstatě se Sovákem bydleli a kde si taky v roce 2000 zlomil nohu v krčku a na následky zemřel, zůstala osiřelá.

Před nějakou dobou Anna Sováková také prozradila, že právě na zahradě u chaty je hrob, kde je jak urna jejího manžela, tak i její příbuzní. Chtěla ho mít stále u sebe a on chtěl prý být tam, kde to celý život miloval. 

"Sovča byl zlatej chlap, ale když ho to chytlo, bylo lépe se mu vyhnout. Měli jsme tady na chatě takový lustr, a protože jsou tu nižší tropy, on se o něj párkrát praštil. Jednou se i spálil o žárovku, tak se tak naštval, že ten lustr vyrval i s kusem omítky. Otevřel okno a vyhodil ho ven a ještě za ním plivl...," prozradila vtipnou historku se svým slavným manželem Anna Sováková.

S jeho synem, hercem Jiřím Schmitzerem se nevídali a moc se nemuseli. Důvodem byly letité spory mezi ním a otcem. Ten zase nemohl vydýchat, že jeho syn kdysi v opilosti havaroval a způsobil smrt člověka, což si také ve vězení odpykal. Po Sovákově smrti si prý Anna Sováková užila své. "I ta slinivka se mi rozhodila. Nebyly to zrovna příjemné věci. Sovčova tři vnoučata dědila, dostala část, včetně tantiémů, já zbytek," prozradila před lety Sováková s tím, že svého syna Jiřího Schmitzera ještě za života její manžel vydědil. 

Co bude teď se slavnou chatou, s artefakty po herecké legendě, a hlavně, kde nakonec spočinou ostatky manželů Sovákových, pokud by příbuzní chatu prodali, není zatím jasné... 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47