Tajný pohřeb Pilarové. Do rakve jí dali zlaté šaty

 Celebrity 
19. března 2020 10:27 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Eva Pilarová byla v rakvi uložena ve zlatých šatech Archiv, FB F. Feniče
Pět dní od skonu přední české zpěvačky Evy Pilarové se konal utajený pohřeb jen pro pár nejbližších. Manžel Jan Kolomazník, který byl u jejího lůžka až do konce, jí do rakve dal její oblíbené zlaté šaty, v kterých vystupovala i v pražské Lucerně.

V kapli Domova svatého Karla Boromejského v pražských Řepích se konal malý obřad, na který kromě manžela a hrstky rodinných přátel, dorazila i vdova po Karlu Gottovi Ivana. Ta se na veřejnosti objevila poprvé od jeho úmrtí a velkolepého pohřbu. Mistr zemřel 1. října loňského roku.

"Evu s Karlem spojovalo velké přátelství. Narozeniny měli jen 22 dní od sebe a oba odešli ve věku 80 let. No není to symbolické?" říkají nejbližší zesnulé zpěvačky.

Rozloučení se konalo jen za účasti 11 lidí. Před začátkem obřadu byla rakev se zesnulou Evou Pilarovou otevřená, aby se s ní všichni mohli rozloučit, položit jí do rakve květinu, vzkaz či svatý obrázek tak, jak se to běžně dělá. Dvě fotky ze soukromého rozloučení dal na svůj profil na Facebooku režisér Fero Fenič.

„Eva vypadala na své poslední cestě výborně. Honza to ale hodně oplakal,“ přiznal bývalý ředitel výroby TV Prima a dnes ředitel Febio Festu Kamil Spáčil. Smuteční hosté během asi hodinového obřadu seděli ve dvoumetrových odstupech a v rouškách na obličeji tak, jak nařizuje rozhodnutí vlády kvůli koronaviru.

Poté, co se se zpěvačkou všichni rozloučili, odvezlo pohřební auto rakev s pozůstatky do motolského krematoria. Urnu nechá uložit její manžel Jan Kolomazník ve zpěvaččině rodném Brně, kde stále žije jak její maminka, 104letá Františka Bojanovská, tak také syn Milan a dvě vnoučata. 

Zástupci přímé rodiny se pohřbu také zúčastnili, včetně zpěvaččiny sestřenice. Manžel Jan Kolomazník přiznal, že až koronavirová krize pomine, uspořádá v Břevnovském klášteře zádušní mši za manželku Evu, aby se s ní mohli rozloučit i její fanoušci.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47