Smutné chvíle slavné české herečky Zdeny Procházkové. Je odkázána na pomoc druhých

 Celebrity 
06. března 2020 17:34 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Zdena Procházková je nyní odkázána na pomoc druhých Archiv, Youtube
Až do letošního ledna byla herečka mnoha rolí Zdena Procházková vitální a zcela soběstačná. Pak ji však potkala souhra nepříjemných okolností a vše se rázem změnilo. Dnes je představitelka Lídy Baarové ze stejnojmenného filmu Filipa Renče odkázána na pomoc druhých.

Zdena Procházková, bývalá manželka herce Karla Högera, které bude za měsíc neuvěřitelných 94 let, je stále velká dáma. Na přelomu roku si ještě užívala lázní a těšila se pomalu na jaro. Protože ji ale zlobí kyčle a hůře se jí chodí, upadla a zlomila si pravé zápěstí. A to tak nešťastně, že šlo o otevřenou zlomeninu.

"Šest týdnů mám dlahu a sádru, pak mě čeká rehabilitace, ale už to nikdy nebude ono," posteskla si herečka, jejíž kosti jsou pochopitelně křehké. Jelikož nemá rodinu ani děti, starají se o ni blízcí přátelé. A protože paní Zdena žila sama doposud ve dvougarsoniéře na pražských Vinohradech, kde měla i velkou terasu, bylo nutné jednat. 

Poté, co si způsobila zlomeninu ruky a přestaly ji také poslouchat nohy, skončila na čas v léčebném centru pro seniory v Praze 10. Mezitím její přátelé našli dům s pečovatelskou službou na okraji Prahy.

"Už jsem se tam přesunula a doufám, že to bude dobré. To víte, z mého bytu se mi nechce, ale nedá se nic dělat. Okolnosti tomu tak chtěly," řekla smutně Zdena Procházková. Přestože jí to skvěle myslí a ještě loni točila v Rakousku v seriálu, kde měla svou roli babičky řadu let, nyní je na tom tak, že je odkázána na pomoc druhých. 

Ovšem účinkování ve videoklipu zpěvačky Nadi Válové, který stejně jako desku produkovala zpěvačka Bára Basiková, si ujít nenechala. Objevila se tam nejen spolu s Basikovou, ale také s Ester Kočičkovou, Michalem Horáčkem a dalšími. "Jsem moc ráda, že mohu být součástí něčeho takového, byť ta píseň je o smutku. Ale já ho vlastně taky tak trochu zažívám," posteskla si hvězda prvorepublikových filmů a snímků a seriálů napříč stoletím. 

I když se fyzicky na nějaké velké výkony necítí, pokud by měl někdo nějakou menší roličku, kde by mohla sedět a nebyla by pro ni náročná, troufla by si na ni. A také věří, že jí osud dopřeje a ona 4. dubna oslaví své 94. narozeniny. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47