Přichází nový Pan Tau. Tento herec nahradil Otto Šimánka

 Celebrity 
16. února 2020 16:40 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Otto Šimánka nahradil v nové sérii Pana Tau Matt Edwards Archiv filmů
Letos uplyne 95 let od narození herce Otto Šimánka. Kromě jiných rolí jej proslavila především ta, kde ztvárnil legendárního Pana Tau. Panáčka, který je chvilku malý a chvilku velký, zaťuká na buřinku a může skoro všechno. Německá produkce ovšem přichází s novou sérií o tomto němém kouzelníkovi, která však kromě názvu nemá s tím původním nic společného.

Před dvěma lety prokaučovala Česká televize šanci, aby se na natáčení nových sérií Pana Tau podílela. Zvažovalo se, že hlavní postavu bude nově hrát Viktor Preiss. Pro něho by to byla v podstatě, stejně jako pro Otto Šimánka, také životní role.

Viktor Preiss se pak nechal slyšet, že se mu už nikdo neozval. A problémy v komunikaci mezi německou a českou stranou vyvrcholily tím, že si to Němci natočili sami. Přičemž původně měl být za českou stranu režisérem Karel Janák. 

Natáčení je dokončeno a Caligari Film nyní vydal fotografii nového herce "Pan Tau"  - stal se jím Matt Edwards. Jde o finalistu a účastníka britské talentové soutěže "Británie má talent", kde skončil čtvrtý. Právě on se stal oním pánem s kouzelnou buřinkou. Přitom kromě českého herce byla možnost obsadit i herce z Polska, Rakouska či dalších zemí. 

"Zatím sedmidílná řada, za jejíž režií stojí Franziska Meyer Price a Michael Zens, vychází z československé šablony ze sedmdesátých let. Matt Edwars vdechl nový život do pohádkové postavy. Zatímco Šimánek byl trénovaným pantomimem, Edwards si v posledních letech pro sebe udělal jméno jako komik a kouzelník. Natáčení bylo skvělé ve všech ohledech," prozradila producentka Gabriele Waltherová.

Remake populární dětské série Pan Tau byl natočen hlavně v Bavorsku, a navíc v angličtině. Na natáčení se podílelo více než 50 anglických herců. Do rolí hlavních dětských představitelů byli obsazeni Megan Richards, Kate Maravan, Henry Douthwaite. Každý díl bude mít 50 minut.

Kdy a kde bude seriál vysílán, není zatím známo, ale lze předpokládat, že by se nový Pan Tau mohl dostat do německé televize buďto v období kolem prázdnin, na jejich konci nebo spíše na Vánoce. Lze taky předpokládat, že sérii koupí kromě německé a britské televize i rakouská, a snad i ta česká. "Jednání se vedou a pochopitelně by měl seriál být i v České televizi, protože jde vlastně o jakési pokračování pocty původnímu autorovi Otu Hofmanovi a režisérovi Jindřichu Polákovi," dodala producentka.

Producenti nových dílů říkají, že se kdysi Hofmanovi s Polákem podařilo vytvořením postavy Pana Tau vlastně spojit Mary Poppins a Charlieho Chaplina tím nejlepším způsobem. Svými magickými schopnostmi vytváří Pan Tau nové situace plné fantazie a oživuje dětské sny. Nejenom dětské, jeho schopnost zmenšovat se, když je to třeba, oslovuje i diváky starší.

"Jsem velmi šťastná a děkuji společenství dědiců za důvěru, že smíme Pana Tau znovu oživit,“ říká Gabriele M. Walther, zakladatelka a výkonná ředitelka německé společnosti Caligari Film, která sérii produkuje. Pokud se nová série příběhů uchytí, chce producentka v natáčení pokračovat. Původně bylo totiž plánováno 50 dílů a dva celovečerní filmy. 

Český herec Otto Šimánek ztělesňoval Pana Tau ve třech sériích seriálu, v několika televizních speciálech a kinofilmech. Prošla jimi také celá řada slavných herců. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47