Těžkotonážní herec, kterého proslavily role Big Bena nebo faráře Brauna se bude ženit

 Celebrity 
09. února 2020 08:10 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ottfrieda Fischera znají i čeští diváci jako faráře Brauna nebo Big Bena Archiv filmů
Jméno Ottfried Fischer si asi moc diváků nevybaví, ale když se řekne název seriálu Big Ben nebo Otec Braun, mnozí hned vědí. A vybaví si okamžitě těžkotonážního herce bavorského původu. Právě představitel těchto i jiných oblíbených rolí se před časem přestěhoval nedaleko českých hranic a ba co víc, chystá veselku!

Ottfried Fischer, který trpí více jak deset let Parkinsonovou chorobou, vyrůstal vesměs v bavorském Pasově. Jezdil sem za prarodiči, trávil tu prázdniny a na sklonku svého života se sem i přestěhoval.

„Kruh se uzavírá a já jsem se vrátil tam, kde jsem se jako malý kluk cítil dobře, kde je mi fajn a kde mohu načerpat energii,“ svěřil se Fischer alias Big Ben nebo páter Braun z právě reprízovaných seriálů.

Těžkotonážní herec, který svého času vážil přes 210 kilogramů, strávil před dvěma lety celých 8 měsíců v nemocnici. Měl sepsi organismu. Jeho stav byl kritický a pomalu se loučil se životem. Kvůli Parkinsonově chorobě sice téměř skončil na vozíku, ale jinak se cítí úměrně svému stavu dobře.

„Až na to, že se mi špatně chodí, kdy se pohybuji na vozíku nebo o berlích, se mám vlastně dobře. A budu se ženit,“ hlásí do světa herec. Veselka se uskuteční na podzim v Regensburgu, tedy nedaleko od Pasova, a pozváno je už na 100 hostů.

 „S mou drahou Simone, s kterou žijeme řadu let a ona opravdu o mě pečuje – i kdy jiná by už dávno utekla, jsme si řekli, že ten náš svazek zpečetíme. Přeci jen jsme oba katolíci a chce to, abychom v dobrém i zlém spolu byli nejenom před světským světem, ale i před Bohem,“ konstatoval Ottfried Fischer.

To, že ho lidí v Pasově poznávají, zastavují na ulici, když jede se svou ženou Simone, mu nevadí. Naopak je prý potěšen.

„Pro někoho jsem ten kriminalista Ben Berghamer, pro někoho zase páter Braun. Každý si ve mně najde jinou postavu, kterou jsem hrál, a oni ji znají z těch seriálů, které reprízují stále u nás, ale i v sousedním Česku, kde mám taky pár přátel,“ prozradil Ottfried Fischer.

Ač by se zdálo, že herectví pověsil na hřebík a užírá se svou chorobou, opak je pravdou. V domě v Pasově, kde žije a který se nachází téměř vedle slavné passovské katedrály sv. Štěpána, je dokonce Muzeum povodní. Sám přispěl na jeho zřízení. Nedávno se taky účastnil v tamním kině premiéry nového filmu Nadějná tma, který vypráví příběh z dob okolo druhé světové války o tyrolském knězi Ottovi Neururerovi. Ottfried Fischer si v něm nejen opět zahrál roli faráře Antona, ale podílel se na snímku i producentsky.

Herec, který za dva roky shodil přes 50 kilogramů své váhy a z prvního manželství má dvě dcery, získal koncem loňského roku významnou Cenu bavorské kultury. Před časem také sám vydal knihu s názvem: „Domov je místo, kde ti nekrologové něco řeknou“ a vzpomíná v ní na svůj původ v Bavorsku, na čas strávený v Mnichově i na návrat do Pasova.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod