Miloš Kopecký se po letech konečně dočká hrobu

 Celebrity 
26. ledna 2020 14:01 / René Černý
  7
📷
5 fotografií v galerii
Miloš Kopecký zemřel před 24 lety Archiv ČT
Letos 16. února to bude už 24 let, kdy zemřel jeden z nejlepších a nejoblíbenějších českých herců Miloš Kopecký. Bývalý manžel Stelly Zázvorkové, s níž žil v podstatě jen dva roky, zemřel na rakovinu. Nikdy, až do této doby, však neměl hrob. Kde tedy skončily jeho ostatky? A která slavná televizní tvář byla jeho milenkou?

Až nyní po skoro čtvrt století se Kopecký dočká hrobu, respektive jeho ostatky budou uloženy do hrobu. Stát se tak mohlo paradoxně až poté, co jeho čtvrtá manželka Jana, která vloni ve věku 80 let zemřela. Do té doby měla urnu s umělcovými ostatky doma na obývákové stěně. 

"Jsem ráda, že ho můžu mít pořád doma. Necítím se tak sama. A pak, nemám z duše ráda hřbitovy," říkala Jana Kopecká, která přiznávala, že život s legendárním hercem byl velmi složitý. Zvláště poté, co vyšlo najevo, že trpí maniodepresivní psychózou.

Kopecká s hercem vydržela nejdéle také proto, že dobře věděla, koho si bere, a že mu tolerovala jeho pověstné zálety. Dělala, že to nevnímá. I když se jí to velmi dotýkalo, pochopila, že její manžel své múzy potřebuje. A pak, když jeho psychická nemoc postupovala, byla to jediná šance, aby se z toho ona sama nezbláznila.

Kromě desítek žen patřila k jeho milenkám třeba režisérka Věra Chytilová. Ovšam byla to také svého času slavná televizní tvář, bývalá televizní hlasatelka a moderátorka a také příležitostná herečka Anna Wetlinská. O tomto vztahu si nejenom šeptali vrabci na střeše, ale ti dva se jím ani netajili. Dokonce spolu chodili na společenské akce, premiéry a Kopecký si Wetlinskou vozil i na svou chalupu - legendární mlýn u jihočeské Křemže. 

"Tam se dějí věci. Sodoma s Gomorou jsou proti tomu uťápnutý klášter. Ženské se tam prohánějí nahé, naprosté orgie jsou tam," říkával sám Kopecký s humorem sobě vlastním a reagoval tak na údajné pomluvy. Ovšem málokdo si uvědomil, že nešlo o žádné pomluvy, ale slavný herec tak jen potvrzoval sám to, co se v historickém stavení, kam Miloš Kopecký jezdil odpočívat, dělo. 

Wetlinská, o níž Jana Kopecká veřejně říkala, že jí chtěla manžela přebrat zcela, rozvést je a prodat milovaný mlýn, se později vdala za Švýcara a žije převážně tam. Do Česka se vrací minimálně. Je otázkou, zda, až bude Kopeckého urna uložena kdesi na hřbitově, po boku jeho ženy Jany, najde si cestu i tam a položí mu na místo jeho odpočinku kytičku a zapálí svíčku...?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod