Neskutečný hyenismus. Vandal opět poškodil unikátní grafitti Karla Gotta

 Celebrity 
14. ledna 2020 08:30 / René Černý
  8
📷
3 fotografie v galerii
Proč Gottův obraz opět někdo poničil, nikdo nechápe Archiv
Tohle nikdo nechápe! Před pár dny autor Jack Reyes opravil poničené své původní dílo na jedné z legálních zdí v Českých Budějovicích, kde stvořil Karla Gotta. Nyní jej neznámý vandal poničil znovu. Naštvaný je sám autor, ale i tisíce lidí.

Nikdo nechápe, komu velmi povedený obraz nedávno zesnulého Mistra Gotta vadí. V noci přes obličej slavného zpěváka někdo červeným sprejem nastříkal srdce a z něj paprsky. Případ řeší i policie, která však těžko bude někoho stíhat. 

„Je to šok. Znovu ho ale už opravovat nehodlám. Počkám si na legální plochy od města a pana Gotta zvěčním tam, ve větším a lepším provedení pod kamerou, aby se to už neopakovalo," řekl autor Jack Reyes.

Výtvarník si myslí, že jde o útok na jeho osobu a nemá s Gottem jako takovým nic společného. „Některým lidem se nelíbí, že se mi daří a že se snažím posunout graffiti na jinou laťku, která osloví i starší generaci," řekl Reyes.

Obyvatelé Budějovic jsou šokováni. „Tohle může udělat úplný debil. Komu to proboha vadí? Proč má někdo potřebu ničit něco, co někdo jiný krásně vytvoří a líbí se to? Tohle udělá jen chudák a kdybych ho chytil, asi bych mu přerazil pazoury,“ rozohnil se jeden z diskutujících na sociální síti.

Někteří lidé ale upozorňují na to, že grafitti vzniklo na legální ploše, kde si každý může malovat co chce. Už proto by ale nikdo neměl zbytečně ničit dílo jiných. Právě proto, že na Gotta se chodily dívat až stovky lidí denně, mohl zůstat zachovaný. Někomu asi dílo jiného, které se líbí, prostě vadilo…

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve