Oblíbenou Ordinaci v růžové zahradě válcuje nový seriál

 Celebrity 
20. ledna 2020 08:07 / René Černý
  18
📷
5 fotografií v galerii
Proč Ordinaci válcuje seriál na konkurenční televizi? Archiv Nova
Je oblíbený novácký seriál Ordinace v růžové zahradě v ohrožení? Už potřetí za sebou válcuje diváckou přízeň nový seriál Slunečná na konkurenční Primě. Čím to je a mají se diváci o příběhy z lékařského prostředí obávat?

Ordinace je už legendou, je tu řadu let. Slunečná je nová, svěží a s novými tvářemi. Tedy alespoň většinou. I to může stát za skutečností, že zatímco Ordinace podle čísel má přes 920 000 diváků, Slunečná skoro 1,1 milionu. 

Zatímco na barrandovském kopci to vře a hledají se řešení proto, aby se sledovanost popohnala, v novém sídle Primy v pražských Strašnicích bouchají šampaňské. "Je to skvělá zpráva a i pro některé z nás překvapení. Netušili jsme, že Slunečná bude tolik válcovat konkurenci," nechali se slyšet lidé z vedení Primy.

To, že první díl nového seriálu strhne pozornost, bývá normální. Pak většinou čísla padají nebo se někde ustálí. Ale už potřetí právě primácký příběh přebil ten novácký. 

Eva Burešová, Marek Lambora, Filip Tomsa, Lukáš Langmajer, Roman Tomeš, Bára Jánová, Pavla Tomicová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Tereza Brodská, Lucie Polišenská a další, to jsou tváře, které novému seriálu daly také pořádný vítr. A asi i to diváky nutí spíše sledovat tyto příběhy než to, co se děje v nemocnici a v Ordinaci v růžové zahradě, která se však jako ona Ordinace v desítkách dílů už dlouho neobjevila. Až v tom posledním doktorka Běla Valšíková řeší s novou zájemkyní možnost, že by se "Růžovky" zbavila. Pak by ale název i původní koncepce seriálu ztratil svůj smysl.

"Scénáristé vůbec tam mají docela proluky v některých dějových linkách a záležitostech, které vymizely. Je to škoda, přitom by se to dalo rozehrát víc. U dlouhodobých seriálů to však tak bývá. Možná je to pro diváky už trochu nuda. Ještě, že je tam Bobo a Heluš, tedy Martin Zounar a Martina Randová," říkají někteří znalci seriálů a věrní diváci.

Jen divák rozhodne, kam se oba seriály pohnou a jaká bude jejich budoucnost. Bylo by to však poprvé, kdy by jedničku na trhu v privátních televizích, jakou Nova bezesporu je, porazila dvojka, tedy Prima. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008