Tahle herečka Troškovi hodně ublížila, přesto jí odpustil a šel i na pohřeb!

 Celebrity 
13. srpna 2016 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Troška se od Jiřiny Jiráskové dočkal omluvy až krátce před její smrtí! archiv
Jiřina Jirásková byla skvělá herečka, ovšem jako s člověkem to s ní bylo horší. Od mládí byla členkou KSČ a až na stará kolena po revoluci se z ní stala pravicově smýšlející žena, která se "štítila" komunistů. Nejvíce pomlouvala Jiřinu Švorcovou, která na rozdíl od ní, nikomu nikdy neublížila. Na tom by nebylo ale ještě nic tak zvláštního. Ovšem pro dobrotu na žebrotu od Jiráskové zažil na vlastní kůži i režisér Zdeněk Troška .

Když měla Jirásková pár let jakousi stopku a dodnes nikdo vlastně neví proč, udělal Troška na tehdejší vedení Barrandova habaďůru, a aby Jiřině pomohl, obsadil jí do Slunce, seno, jahody. Ta se mu pak náležitě odvděčila. Podrazila ho a on jí to nikdy nezapomněl. I když ke sklonku jejího života si věci vyříkali. Nikdy ji už ale taky po Sluncích, senech neobsadil.

„Nebudu si do filmu obsazovat herečky nebo herce, kteří jsou potížisté. To si radši oholím hubu a zahraju si to sám, než se dohadovat s nějakou primadonou. Takové móresy zkrátka nesnáším," nechal se před časem Troška slyšet s tím, že Jirásková byla hodně zvláštní člověk.

Zdeněk Podskalský byl milionový člověk, ale Jiřina ne. Ta se bavila jen s těmi, s kterými chtěla. Ale už je to pryč, ať má klid," podotkl Troška

Zatímco ale Jirásková měla stovky kamarádů, všichni o ni hovořili do médií, navštěvovali v jejím bytě, nebo na chalupě, na pohřeb do Malenic u Volyně, kde je taky pohřbena, jí kromě režiséra Jiřího Stracha a Zdeňka Trošky nepřijel nikdo!

Tohle nám ta Jiřina udělala schválně. Ona si umře v zimě, v takovém mrazu a my tu mrzneme," vtipkoval s lehkou nadsázkou a sarkasmem, tak jak to Jirásková měla ráda, na jejím pohřbu.

"Pár týdnů před smrtí se mi za své chování omluvila," přiznal Troška, a proto se s ní také šel naposledy rozloučit. Nikdy však ale zřejmě nezapomene na to, jak ho pomlouvala a shazovala jeho Slunce, sena, když právě on jí dal tehdy šanci znovu hrát, ačkoli žila kdysi s velkým straníkem Zdeňkem Podskalským.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008