Odporné hádky nad umírajícím Šípkem! Smutné svědectví příbuzných!

 Celebrity 
28. května 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Bořek Šípek podlehl rakovině slinivky 13. února letošního roku! archiv
Když někdo umírá, je to to nejsmutnější. Když někdo trpí, je to ale asi horší. Toho všeho byli letos v únoru svědky příbuzní světoznámého architekta Bořka Šípka, který podlehl rakovině slinivky. Bohužel oba synové z předchozích vztahů byli svědky i velmi nechutného zážitku přímo u smrtelné postele jejich otce.

Jeho syn Milan Šípek pro magazín City Life zavzpomínal na bolestivé chvíle, jejichž součástí byla i Šípkova bývalá partnerka a matka jejich společného syna Artura, zpěvačka Leona Machálková .

Měsíc před smrtí byl Šípek na onkologii na pražském Karlově náměstí, kde se o něj staraly zdravotní sestry, které jej, kvůli bolestem, dopovaly morfiem.

„Byl jsem z toho smutný. Ptal jsem se, proč mu toho dávají tolik. Až pak, když bylo po všem, jsem si uvědomil, že to dělaly dobře. Na onkologii jim prošla pod rukama spousta pacientů, moc dobře věděly, co se děje,“ vzpomenul syn, který je doteď hodně smutný z toho, co se ve špitále u otcovi postele odehrávalo

„Táta pak už čtyři dny nic nejedl ani nepil. Sestřičky vycítily, že je konec, a tak mu pomohly, aby se netrápil a odešel v klidu,“ podotkl Šípek mladší.

On i jeho bratr Dalibor za nemocným otcem chodili denně a v nemocnici někdy Milan i přespal. V den, kdy slavný architekt odešel, tedy 13. února se stalo něco, na co nikdy nezapomenou.

„Zajímavé bylo, že ten den do nemocnice přišla i Leona Machálková, dva právníci a otcův kamarád Norbert Kostřica, kterého mám velmi rád. Leona Machálková tam něco hodně nahlas probírala se sestřičkou a ti dva právníci se hádali. Šel jsem se podívat, co se děje, a v tom jsem slyšel Dalibora, jak holandsky na tátu volá: ‚Dýchej, dýchej.‘ To nejvážnější se právě odehrávalo a oni si toho vůbec nevšímali! Tatínek už nedýchal. Pak najednou všichni ztichli. Zůstali jsme tam s Daliborem sami. Chvíli jsme brečeli, pak jsme zabalili věci a odešli,“ svěřil se se šokujícím zážitkem Milan Šípek.

Znamenalo to, že zatímco umělec odcházel z tohoto světa, tak jediným, kterým to nebylo jedno, bylo jeho synové. Právníci nejspíš s Machálkovou řešili rozdělení majetku. O něj se pak po smrti nejspíš pohádali a také došlo na fyzické napadení.

Machálková sama se ke stavu věci nevyjadřuje. Šípek ale pro ní prý velmi znamenal, už jen proto, že byl otcem jejího syna.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve