Vražda nebo nešťastná náhoda? Zbytečná smrt oblíbeného českého herce

 Celebrity 
25. května 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
František Husák zemřel za poměrně dramatických okolností! archiv
Své 80. narozeniny by v těchto dnech slavil český herec, představitel Ludánka z trilogie o Homolkách i dalších rolí, František Husák . Osud mu nedopřál dlouhý život, protože zemřel za velmi tragických a stále ne zcela jasných okolností!

Herec, který se narodil 24. května 1936, chtěl být ale původně lékařem, jenže zkoušky na medicínu neudělal, tak se na popud svého kamaráda přihlásil na DAMU. Medicína možná přišla o jednoho studenta, ale národ se mohl těšit z jeho Luďánka Homolky a z mnoha dalších divadelních rolí.

František Husák hrál ve všech koutech republiky, ale nejvíce miloval účinkování v pražském Činoherním klubu. Deprese, kterými herec trpěl, řešil často alkoholem a na konci 80. let k němu ještě přidal prášky. O svých problémech věděl a snažil se je řešit. Bohužel i přes opětovnou léčbu nedokázal abstinovat. Přílišná láska k alkoholu stála herce zřejmě život.

Husák zemřel nečekaně a velmi předčasně v pouhých pětapadesáti letech na následky zranění hlavy. Nad jeho smrtí se ovšem stále vznáší množství otazníků. Herec byl nalezen na ulici s rozbitou hlavou. Zda se udeřil sám po pádu pod vlivem alkoholu či mu zranění přivodili neznámí útočníci, není zcela jasné.

Možná by byl dodnes mezi námi, kdyby byl včas převezen do nemocnice. Na místo toho byl převezen domů, ale ráno již nekomunikoval. Lékaři mu následně diagnostikovali krvácení do mozku, ke kterému se přidalo ochrnutí. Bojoval o život další měsíce, ale nakonec svůj boj prohrál a na následky tohoto úrazu zemřel.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve