Vzpoura proti majiteli TV Šlágr Peterkovi a jeho praktikách! Vydělává miliony a přitom žebrá!

 Celebrity 
15. dubna 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Karel Peterka asi nemá moc přátel, zdá se!  Profimedia
Mezi starší generací je lidová televize Šlágr pojem. Bez ladu a skladu tu často vystupují profesionálové s těžkými amatéry, ale diváci si programy oblíbily. Zlatým dolem je to ovšem pro hudebníka a podnikatele Karla Peterku a jeho manželku, kteří televizi v jihočeské vísce provozují. Jenže problém je v tom, že celá řada umělců, včetně legendárních Evy a Vaška, slovenské hvězdy Otto Weitera a dalších nemůže Šlágrcompany přijít na jméno.

Podle nich je Peterka vydřiduch, který vydělává miliony a přitom žebrá u diváků o peníze. Jak uvádí týdeník Sedmička, řada účinkujících vystupuje na Šlágru zadarmo, a když si nevyhádají cesťák, nemají ani ten.

Honoráře za vystoupení v jeho televizi jsou symbolické nebo žádné. Hudebníci zde účinkují, protože si potřebují dělat reklamu a do jiné televize by se nedostali. „My jsme vystupovali úplně zadarmo. Tam nikdo nedostával nic, respektive nevím o tom, že by Peterka někomu něco platil,“ prozradil Sedmičce frontman skupiny Naživo.

Karel Peterka se hájí často tím, že poskytne umělcům prostor, často studio, natočí a vydá jim CD či DVD bez dalších nákladů a proto neplatí honoráře. Z prodeje si pak bere provizi a zbytek jde účinkujícím. Ti však tvrdí, že zas taková sláva to není.

Dokonce i známá skupina Mistříňanka se prý také honoráře nedočkala. „Akorát jsem mu účtoval jízdné tři koruny za kilometr, víc nechtěl dát. Pikantní na tom všem je, že ačkoli jsme už dávno přešli na TV Barrandov, tak nás neustále hraje dál na Šlágru, aby to vypadalo, že jsme pořád u nich,“ řekl kapelník.

Způsob Peterkova podnikání se ani trochu nelíbí ani Václavu Ševčíkovi ze slavného dua Eva a Vašek. „Styděl bych se před sebou a hlavně před svými zákazníky, kterým on prodává v různých obalech stále jedno a to samé,“ uvedl Vašek a dodal, že ho šokují i výzvy divákům, aby posílali peníze, jinak že bude kanál Šlágr vypnut. „Na mě to působí jako akce šmejd,“ sdělil svůj názor na tyto výzvy i šéf Mistříňanky.

Na jméno nemůže Peterkovi a jeho týmu přijít ani slovenská hvězda, která je nyní na hudebním kanále TV Barrandov Otto Weiter a jeho žena, zpěvačka Andrea Fischer. "Raději nebudu komentovat jejich přístup, chován, to, jak to tam chodí. Není to k smíchu, je to k pláči a s jedním "nejmenovaným" rádoby umělcem dokonce převzali naši písničku, kterou se ani nesnažili předělat, aby to nebylo vykradené a hráli ji. Přijde mi to trapné a nízké," podotkl Weiter, který má na Slovensku své pořady a v Česku taky a o diváky nemají se ženou rozhodně nouzi.

Peterka ale štve podle zjištění VIPstory.cz i další umělce. "Chvíli jsem tam jezdil, ale když jsem viděl, jak si cpe kapsy a nám nedal ani na benzín, vše jsme si museli vyhádat, vykašlal jsem se na to. I to, jak tam pořady vznikají, v jakém prostředí. Že třeba se má vysílat v devět dopoledne pořad a večer ještě není natočený. Prostě je to dost hrozné. Dělá televizi, ale v podstatě si na ní hraje," říká jeden ze známých českých zpěváků.

Jiní zase byli prý lanařeni jít na Šlágr TV a rychle odmítli. " By mě musela hanba fackovat k něčemu takovému se propůjčit. Nemám nic proti tomu nápadu a programu. Své diváky si to našlo, ale spadnout za roky mé práce v muzice takhle hluboko, to bych šel raději prodávat párky v rohlíku," dodal další ze zpěváků.

Jenže tohle všechno statisíce diváků v Česku, ale i na Slovensku nevidí a neznají. Ti jsou spokojeni, že tam hrají jejich oblíbenci, že se jim zahraje na přání, udělá se zábava a co se děje okolo, neřeší. Jenže Karel Peterka se dostává do situace, která pro něj a jeho televizi není zrovna lichotivá. Má to poměrně nemocný a téměř sedmdesátáletý muzikant zapotřebí?

"Asi má, protože on pro peníze udělá cokoli. Vydělává neskutečné peníze a pak se neštítí vysílat prosby, aby lidi, chudáci důchodci, posílali peníze, aby jejich milovaná televize mohla vysílat. To je fakt trapné a k pláči," dodala jedna ze zpěvaček, která také nabídky od Šlágru kdysi odmítla.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve