Co se stalo s jeho tělem? Nad smrtí českého zpěváka se vznáší obří otazník a velké spekulace!

 Celebrity 
14. dubna 2016 04:01 / redakce
  0
Loading...
📷
1 fotografie v galerii
Jiří Schelinger zemřel předčasně a za stále nejasných okolností! archiv, youtube
Zpěvák s úžasným chraplákem a charismatem Jiří Schelinger. Nyní uplynulo 35 let od jeho smrti.

Nad koncem idolu celé jedné generace se stále vznáší otazníky a do dnešní doby nebyla vlastně jeho smrt řádně objasněna. Některé teorie mluví o tom, že smrt zpěváka zosnovala StB. Mnozí jsou zase přesvědčeni, že Jiří Schelinger jen nedomyslel následky svého činu a posilněn alkoholem a možná i jointem marihuany při své návštěvě Bratislavy skočil z mostu do Dunaje jen tak z hecu.

K osudné události došlo 13. dubna 1981. Tělo ale nebylo objeveno ihned, a tak byl pár dnů zpěvák pouze pohřešován. Až 7. května našli utonulého Schelingera nedaleko Šamorína. Protože nebylo prokázáno cizí zavinění, byla smrt uzavřena jako nešťastná náhoda. Podle pitvy si měl Jiří při dopadu na hladinu zlomit páteř a následně se v prudkém proudu studeného Dunaje utopit.

Zpěvákův bratr Milan Schelinger ovšem pitevní zprávu dodnes zpochybňuje a tvrdí, že je v ní mnoho nesrovnalostí. Podle něj se neshoduje například výška či barva očí nalezeného muže. Uvádí, že nalezené tělo bylo ve značném stadiu rozkladu a patří neznámému muži, nikoliv jeho bratrovi.

Pravdu se po tolika letech asi jen stěží dozvíme. Stejně jako to, zda jsou v hrobě na pražských Olšanských hřbitovech opravdu uloženy ostatky Jiřího Schelingera.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve