Strašně naštvaný Bartoška! Co ho tak vytočilo?

 Celebrity 
07. března 2016 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jiří Bartoška je naštvaný na to, co se v Česku natáčí a co se vysílá! Profimedia
Jiří Bartoška nepatří k lidem, kteří neustále něco kritizují. Poté, co se dostal ze závažné rakoviny mízních uzlin, podobné, s jakou zápasí Karel Gott, by se ani neměl rozčilovat. Nicméně teď se naštval. A hodně! Důvodem je soutěž Český lev, ale hlavně české televizní stanice! On jako člen České filmové a televizní akademie hodnotí řadu filmů a pořadů. Některé mu ale nedají spát.

"Podívejte se, kolik je v Česku televizních kanálů - a všechny chrlí jeden blábol za druhým,“ řekl naštvaně Bartoška pro časopis Týden. Sám se třeba na reality show Výměna manželek odmítá dívat. Nicméně chápe třeba role herců v takzvaných nekonečných seriálech.

„Herci hrají v těch takzvaných nekonečných seriálech a všichni mají úplně stejnou dikci. Ty dialogy jsou pořád dokola: „Kolik je hodin? Čtyři. A do kolika tu budeme? Do pěti.“ Televize herce »drží za kule«, protože ti lidé mají účty a hypotéky a musejí je zaplatit v daném termínu,“ podotkl herec a prezident Filmového festivalu ve Varech Jiří Bartoška.

On sám by prý nikdy do nekonečného seriálu nešel. Protože nemusí. Je na mnoho let dopředu zajištěn. Řada herců ale není. Proto role přijímají.

„Mám rád dobrou televizi. Ta vzniká i u nás, ale veškerá televizní tvorba je bohužel limitovaná časem. Kdyby se do naší televizní tvorby investovalo víc peněz a času, byla by možná i snadněji prodejná," myslí si Bartoška.

Jenže problém nebude v penězích a čase, ale v tom,. že chybí dobří scénáristé, dramaturgové a především Česká televize, až na pár výjimek, vyrábí pořady nebo seriály, které jsou nevalné kvality, ale drahé jak dva nebo tři filmy. Otázkou je proč. A proč České lvy dostávají lidé, na jejichž filmy do kina pak přijde pár tisícovek diváků? Zřejmě na to Bartoška odpovědět neumí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod