ŠOK! Vyhazuje snad Luděk Munzar lidi z baráku? Zvláštní chování.

 Celebrity 
04. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Je snad legendární český herec v civilu takový nelida? archiv ČT
Uznávaný český herec, který nyní pečuje o svou těžce nemocnou ženu, herečku Janu Hlaváčovou, umí být údajně podle některých lidí také dost nepříjemný. Alespoň to říká část obyvatel činžovního domu na rohu pražské Korunní a Řipské ulice, jehož je spolumajitelem. Dům už rok a půl prochází rekonstrukcí, což se nájemníkům nelíbí, a když si stěžovali, dostalo se jim hodně tvrdé odpovědi.

Rekonstrukce trvá už dlouho, je tam nepořádek, po chodbách se prý občas prohánějí krysy a potkani. „Proto si sousedka stěžovala přímo panu Munzarovy, které je předseda správní rady Nadace Munzarů. A ten jí prý řekl, že když se jí to nelíbí, ať se odstěhuje. Tohle bychom do něj nikdy neřekli. Považovali jsme ho za slušného člověka,“ říká další z nájemníků luxusního činžáku na Vinohradech.

Přestože lidé, kteří v domě bydlí, platí stovky korun měsíčně za úklid, ve společných prostorách se neuklízí. Když pak někteří chtěli peníze vrátit, Luděk Munzar to odmítl. Ke všemu je tam hluk a podmínky pro bydlení prý proto nejsou adekvátní.

Přitom by podle zákona měli obyvatelé mít nárok na snížené nájemné po dobu rekonstrukce objektu.

„Chtějí tu udělat bydlení pro bohaté lidi a zázemí pro firmy, které budou schopné platit mnohonásobně tolik a nás se budou snažit zbavit. To jim sice Munzar a jeho rodina, která Nadací i s dalšími členy podporuje kulturu, různé umělce a spolky, přímo neřekla, ale tuší to.

„Už se prý nechali slyšet, že budou muset zvýšit nájemné. Už takhle je to na hranici uplatitelnosti. Člověk by to chápal, ale na druhou stranu jsme se v tom, že se pan Munzar ani nezajímá, co se tu děje a řekne, ať se tedy odstěhujeme, hodně zklamali,“ říkají obyvatelé domu.

Ti prý chápou, že sám je nemocný a pečuje o těžce nemocnou ženu, nicméně to prý není o problémech, ale o slušnosti. Otázkou zůstává, kde je pravda, a zda si někteří nájemníci také něco ještě nevyložili špatně.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum