Strach Leoše Mareše z rakoviny! Podstoupil zásadní vyšetření a...

 Celebrity 
03. března 2016 03:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Leoš Mareš se sice usmívá, ale do smíchu mu příliš není. Čeká na výsledky!  archiv Prima
Leoš Mareš je taky jen člověk. A protože si době uvědomuje, že čtyřicítka klepe na dveře, rozhodl se, že podstoupí zásadnější vyšetření. Už kvůli tomu, že jeho otec nedávno zemřel na vážné onemocnění, tak si známý moderátor řekl, že nebude nic riskovat. A udělal dobře. Přišel zřejmě za pět minut dvanáct!

Mareš podstoupil poměrně nepříjemné vyšetření střev, zvané kolonoskopie. Lékař tak díky tomu objevil polyp. Z toho pak vzorek putoval na histologii, kde se zjistí, jak moc by to mohlo být rizikové nebo vážné. Máme se tak o Leoš bát?

O vyšetření moderátor informoval fanoušky na sociálních sítích Instagram a Twitter, kde ho dohromady sleduje přes 350 tisíc lidí. Desítky komentářů pod příspěvkem mu vyjadřují podporu. Lidé vítají, že on jako známá osobnost jde vstříc prevenci.

"Až smrt táty mě donutila jít na preventivní kolonoskopii. Ve 39 letech prý bylo na čase. Právě jsem na ní byl a našli mi polyp.Ještě, že jsem šel...," napsal Mareš na sociální síti.

"Jeden druh polypu je zhoubný a pak může být problém. Druhý je pak nezhoubný, může přerůst v zánět, ale není nebezpečný. Až histologie ukáže, o jaký druh výrůstku jde. Mnohdy ale právě neodhalené polypy přejdou ve vážná onemocnění, tedy rakovinu střeva. Jde to ruku v ruce se stresem, stravou, genetikou, i s tím, zda člověk třeba pije ve velkém alkohol nebo konzumuje jiné návykové látky. Vše má na lidský organismus vliv," podotkl lékař, specialista na gastroenterologická vyšetření.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít